Hirdetés
Hirdetés

Maximum 3 csomag rizs és 3 doboz tojás: alapélelmiszerek vásárlását korlátozzák a Tesco áruházak Nagy-Britanniában

SZERZŐ: DiningGuide
2020. december 23.
A Nagy-Britanniában kialakult aggasztó helyzet miatt megelőző lépéseket tesznek azért, hogy ne valósulhasson meg újra a tavaszi Covid-pánik az áruházakban. Nem a kormány, hanem a Tesco hozta meg a döntést.
Hirdetés

Ma már internetes mémek poénforrása a világszerte felbukkanó liszt és WC-papír felvásárlás őrület a 2020 tavaszi korlátozások begyűrűzésekor, az első karantén idején. Magyarországon az élesztő vált időszakos hiánycikké, mígnem tudatosult a lakosságban, hogy az élelmiszerállátás-lánc megbízhatóan működik a járványhelyzetben is, és nálunk a vásárlás lehetőségét sem akadályozták az intézkedések. Az alapvető élelmiszer és háztartási cikkek beszerzését a legszigorúbban eljáró államokban sem korlátozták, habár például Belgiumban a szupermarketekben a gyors és hétákony vásárlás érdekében letakartak polcsorokat, amelyeken nem alaptermékeket kínáltak.

Nagy-Britannia jelene

Ha a Brexit nem volna elég megrázkódtatás a szigetország lakóinak, a gazdasági bizonytalanságot tovább erősíti a koronavírus egy frissen beazonosított új, agresszívabb törzsének megjelenése Londonban. A radikális lezárások tűnnek mentőötletnek az új vírusmutáció terjedésének megakadályozására, melynek nyomán szüneteltetik a kompforgalmat Nagy-Britannia és az Európai Unió államai között. A doveri kikötőnél tömegében veszteglő kamionosok között sok magyar dolgozó is beragadt az utakon, és tudni érdemes, hogy a doveri és a part túloldalán található calais-i kompkikötő a világ legforgalmasabb kereskedelmi pontjai közé tartoznak.

Hirdetés

A brit Tesco döntése

Teljesen indokoltnak tűnik tehát a megelőző lépés, miszerint – a tavaszi eseményekből tanulva – korlátozzák az alapélelmiszerek és higiéniai termékek felvásárlásának lehetőségét. Nem kormánydöntésről van szó, hanem a Tesco saját vállalásáról: az Egyesült Királyságban alapított multinacionális vállalat vezeti be a legfeljebb három darabra/csomagra/dobozra szóló limitet. Eddig rizsről, tojásról, szappanról és WC-papírról szólnak a hírek.

Forrásaink: 1, 2

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram