Hirdetés
Hirdetés

Kovászos pizzériát nyitott a Keletinél a Jimmy'Z Vegan Burger

2022. február 5.
Bárhol lehetne a nagyvilágban, garantáltan felfedezné magának a helyi vegán szcéna. A Jimmy'Z Vegan azonban itt van nekünk, jelesül a pesti nagykörút és Podmaniczky út sarkánál, és a burgerező után már új éttermet is nyitottak.
Hirdetés

A lehető legközérthetőbben fogják meg a növényi alapú táplálkozás kérdését, ugyanis nem elvont zöldségkölteményeket vagy szuperegészséges csírákat és magvakat raknak a tányérokra, hanem emberes burgereket, vietnámi Bánh Mí és szaftos toast szendvicseket, amerikai káposztasalátát és amerikai palacsintát és még vegán Oreós shake-et is vaníliafagylalttal.

Jimmy'z Vegan Burger

Mintha csak egy amerikai dinerbe érkeznénk, a sercegő hamburgerpogácsák itt azonban egészen más aromákkal töltik meg a teret. Irányadóként annyit mondunk, hogy gombás Wellington-szejtán, tépett BBQ laskagomba (pulledshroom), babfasírt, rántott szejtánszelet (bécsi módra), mindezen alapokat pedig olyan ínyenc mártások, szószok kísérik, mint a füstölt veganéz, az agavémustár vagy a vegán cilantro joghurt.

Az egész világon jelenlevő húsutánzatokkal is dolgoznak, tehát amikor éppen nem a szejtán, a céklás zabpogácsa, a csicseriborsós-kapros cukkinifasírt, a savanyított karfiol vagy laskagomba a főszereplő, ők a húspótlóit használják, a burgerpogácsán túl vegán „húsgombócok" formájában is.

Beyond Meat „húsgombócos" pizza / Fotó: Jimmy'z Vegan Pizzeria

A Jimmy'Z két tulajdonosa, Valkó Péter és Csekő Dani lemondások helyett tehát a vegán dőzsölés mellett tette le a voksát, a Jimmy'Z Vegan Burger sikere után pedig újabb üzletet nyitottak. Egy igazán gondterhes időszakban, 2020 augusztusában debütáltak a Podmaniczky utcában, a második helyszínüket pedig a pizzáknak szentelték a Keleti pályaudvar közelében, a Garay utcában.

Pestouch / Jimmy'z Vegan Pizzeria

A kovászos tésztából készülő vegán pizzák tobzódnak a zöldségekben, és olyan formabontó darabok is születtek, mint a (rengeteg) zöldpesztóval készülő Pestouch a hummuszos Hummustache, Hummaster és Chick Peas, amiből az is látható, hogy szóvicckészségből sem szenvednek hiányt.

Hummaster hummusz, karfiol, kelbimbó, és lilahagyma feltétekkel / Fotó: Jimmy'z Vegan Pizzeria

Jimmy'Z laza, barátságos, nagyvárosias, ahol a bolygóvédelem üzenete nem áll meg a hús, hal, tojás és tejtermékek kizárásánál. Teljesen alap a papír- vagy faalapú lebomló csomagolóanyagok, tálaló- és evőeszközök használata, és ha valaki többet szeretne megtudni a vegán élet- és gondolkodásmódról, a hírlevelük is edukatív e téren.

Jimmy'Z Vegan Burger

Budapest VI. kerület, Podmaniczky u. 20.
Nyitvatartás: minden nap 10:30-22:00

Jimmy'Z Vegan Pizzeria

Budapest VII. kerület, Garay u. 30.
Nyitvatartás: minden nap 11:00-22:45

Az étterem weboldala, Instagram, Facebook

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram