A nyár kötelező kiegészítője a fagylalt, amelyből most már – főleg Budapesten – sok helyen és sokfélét tudunk enni. A Kő fagyi? alkalmazkodik a helyi elvárásokhoz, mert nagy vonalakban ugyebár ebben a térségben az az elvárás, hogy a dolgok feleljenek meg a fővárosi "elit" mércéjének, mégis maradjanak lazák, erőlködés nélküliek, és mutassanak valamit a helyi értékekből.
A Kő fagyi? talán legnagyobb erénye az erőlködés nélküliség
Nincsenek nagy szavak, nincsen jól csengő filozófia, és a „természetesen mi mindent helyi termékekből készítünk” és a „legjobb olasz alapanyagokból, olasz fagylaltmester vezetésével dolgozunk” kártyát sem húzza elő senki. Persze a fagylaltkészítés alapjait azért egy olasztól tanulta meg a vállalkozó kedvű család, és szerepelnek a kínálatban helyi alapanyagokból készült fagyik is – de nem hangsúlyozzák túl egyik erényt sem. Ez a hely az, ami: egy felújított parasztház udvarán kialakított fagyizó a Balaton-felvidéken.
A dió és a meggy például nullkilométeres,
olyannyira, hogy a család kertjében roskadozó gyümölcsfák szolgáltatják az alapanyagot, a feláras pisztácia azonban brontei.
A Skizo fagyikat érdemes megkóstolni
A balatoni jelleglokáció két unikális ízben köszön vissza, nevezetesen a badacsonytördemici Skizo Borház vörös- illetve fehérborából készült fagylaltokban. Ez a két íz valóban 18-as karikás, mert van alkoholtartalma, és kiváló alternatívája lehet a fröccsnek egy meleg nyári napon.
Az olasz hatások a már említett brontei pisztácia mellett a Creminóban (olasz sütemény) öltenek testet. A kiszolgálás nagyon kedves és rugalmas, a kínálatban pedig a fagyin kívül mamuszok, pontosabban MaMousse-ok is szerepelnek, ottjártunkkor ezek sajnos éppen elfogytak.
A Kő fagyi? most ünnepelte első születésnapját, de a gyerekcipőt már rég levetette.
Kő fagyi?
Facebook-oldal
Mindszentkálla 8282, Petőfi utca 31.
+36 30 960 9791
Nyitva: szerdától vasárnapig 10-19 óráig