Hirdetés
Hirdetés

Jön az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz – Év Étterme Díjátadó Gála a gasztronómia újraindulása jegyében

SZERZŐ: DiningGuide
2021. július 3.
Minden év februárjában jelenik meg a Dining Guide TOP100 Étteremkalauz, így volt ez tavaly is, a pandémia előestéjén. A 2020-as kalauz még rendben megjelenhetett, de márciustól itthon is a leállás hónapjai következtek. Emiatt a 2021-es étteremkalauz megjelentetését későbbre időzítettük, hogy a kint és bent egyaránt megnyílt vendéglátóhelyeket köszönthessük! Az idei Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát a gasztronómia újraindulása jegyében rendezzük.
Hirdetés

Fausto Arrighi, az olaszországi Michelin Guide nyugalmazott igazgatója öt éve a Dining Guide étteremtesztelési feladatainak vezető tanácsadója. A Dining Guide TOP100 Étteremkalauz étteremtesztelői az idei évben is hazai szakemberek, és az elmúlt években is csak a TOP10-es lista összeállításában segítettek külföldiek. Az idei évben a TOP10-es lista összeállítását mi készítjük elő, az utolsó simításokat, a végső rangsor felállítását idén is Fausto Arrighi segítségével végezzük" – mondta el, Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója.

A Dining Guide TOP100 Étteremkalauz Gála színpada 2020 februárjában

Van olyan korábban TOP10-es hely, amely zárva van a járvány kitörése óta. Az ilyen éttermek értékeléséről a következőket nyilatkozta Herczeg Zoltán: „Sajnos vannak ilyen helyek, nem is kevés számban, és nemcsak a TOP10-ben, hanem a TOP100-ban, illetve az ajánlott éttermi kategóriákban is. Természetesen csak azokat az éttermeket tudjuk értékelni, amelyek nyitva vannak. A vendégek is csak a nyitva tartó éttermeket tudják látogatni. Azokat az éttermeket, amelyek az idei évben zárva maradtak, úgy jelenítjük meg a kiadványban, hogy feltüntetjük a nyitásuk várható dátumát, de hogy milyen változások, szolgáltatások jellemzik őket, arról nem tudunk nyilatkozni."

Hogy mi lesz az elkövetkező évek legnagyobb kihívása, „azt nehéz megjósolni, ilyen valószínűtlen helyzettel idáig nem találkoztunk, így nem lehet rá megoldásunk sem. Egyelőre az látszik, hogy a 2020-at megelőző évek éttermi vendég létszámától még nagyon messze vagyunk. Ameddig a külföldi vendégek vissza nem térnek, addig csak a hazai vendégekre lehet támaszkodnunk, és ebben mi magyarok nem vagyunk erősek, korlátozottak az anyagi lehetőségeink és a szocializációnk sem erős az étteremlátogatások területén. Őszintén, én nem látom, hogy ez hogyan tud megváltozni rövid távon.

Alapjában elmondható, hogy egy-két bátor kivételtől eltekintve az egyszerűsítés és a kivárás érezhető. Az általános tendenciák többségében a hazai vendégek „elképzelt” igényeit célozzák meg, amelyeket az átlagosabb, közérthetőbb kínálat jellemez.

Az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz 2021. július 19-e, keddtől kapható országosszerte az újságárusoknál, hiper- és szupermarketekben, valamint benzinkutakon. A korábbi évekhez hasonlóan az ára idén is 1690 forint lesz.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram