A kánikula legjobb ellenszere egy hideg, savanykás leves - jól tudják ezt a Borbíróságban.
Hozzávalók:
- 200 gr paraj
- vöröshagyma 1 közepes fej
- fokhagyma 2 gerezd
- kígyóuborka ( hámozva, belezve, magozva) 300 gr
- joghurt 2 dl
- zöldség alaplé 2 dl
- lazac kaviár ízlés szerint
- crouton
- vaj 1 evőkanál
- só,bors
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, tisztított parajt rádobjuk de csak, hogy épp átmelegedjen majd jöhet hozzá a fokhagyma, só, bors ízlés szerint. ezek után kihűtjük az egészet majd thermomixbe tesszük a pucolt magozott belezett kígyóuborkával és tovább pürésítjük közben adagoljuk hozzá a joghurtot és zöldség alaplevet. Hűtött csészékbe tálaljuk ízlés szerinti mennyiségű lazackaviárral, és pirított rozskenyérrrel.