Hirdetés
Hirdetés

Irodalom és étel: jön a 8. Transfer

SZERZŐ: DiningGuide
2015. október 9.
A Budapest Transfer nemzetközi irodalmi fesztivált idén 8. alkalommal rendezik meg, a téma az irodalom és a gasztronómia, szuper programokkal.
Hirdetés

Október 15-18. között a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében a Konyha-nyelv alcímű eseményen csupa olyan programmal, előadással, koncerttel, sétával találkozhatnak, ami az irodalom és az étel kapcsolatát járja körül. Tényleg szuperek lesznek, ezen a linken találja a részletes programfüzetet, mi ezeket várjuk a legjobban:

 • A hardcore bölcsész: Gasztroszájensz, avagy, amit mindig tudni akartunk, de nem volt kitől megkérdezni október 16., Petőfi Irodalmi Múzeum
  "A beszélgetés azt járja körbe, miféle önmagán túlmutató jelentést hordozhat egy étel és a hozzá kapcsolódó rítus-rend, illetve, hogy hogyan használják ezeket a jelentéseket az étkezésekről beszélő művek."
 • Irodalmi szakácskönyvek október 16, Petőfi Irodalmi Múzeum
  "A beszélgetés során szó esik klasszikus receptgyűjteményekről éppúgy, mint mai szerzők - Váncsa István, Fehér Béla, Cserna-Szabó András és Darida Benedek - köteteiről. Mitől irodalmiak ezek a szakácskönyvek? Lehet-e csak olvasni őket, szabad-e csak főzni belőlük?"
 • Gemma Bovery október 16., Toldi Mozi
 • Evés, ivás, főzés a kortárs irodalomban október 17., Petőfi Irodalmi Múzeum
 • Utazás a gasztronómiába október 18., Toldi Mozi
  "A Világevők (Nincsenek véletlenek.) című dokumentumfilm kapcsán Jókuti András az osztrák Klaudia Blasllal és a Prágai Gasztrofesztivál elindítójával, az egyetlen független cseh étteremkalauz ötletgazdájával, Pavel Maurer gasztronautával beszélget."
 • És az összes városi séta, amiről több információt a blogon és a Facebookon talál.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram