Hirdetés
Hirdetés

Húsvéti ünnepi rendelhető csomagok budapesti és vidéki éttermekből

2024. március 20.
Fejedelmi kacsa, báránycomb, sonkák, kalácsok, tormák, medvehagyma és édességek – ha idén is profikra bíznánk a húsvéti menü összeállítását és elkészítését, mást sem kell tennünk, mint végigböngészni az alábbi listát, melyen budapesti és vidéki éttermek is szerepelnek.
Hirdetés

Klasszikusok, tulipán és olasz colomba – Felix Kitchen&Bar

A Felix Kitchen&Bar-ból Katona Dániel executive chef gondosan válogatott ételeit és Czinki Tamás Master Sommelier italszelekcióját vihetjük haza Húsvétkor. Az egyik Húsvéti dobozban füstölt-főtt angolszalonna, mangalica sonka,  torma, házi kalács, francia saláta, fasírt golyók, házi füstölt lazac, kacsacomb "schamlz", piros tojás, tulipán és egy palack Schmelz Ried Klaus Grüner Veltliner található, a másik verziót egy olasz Loison Colomba édességgel egészítették ki. A húsvéti kosár négy fő részére ideális, de amennyiben kevesebb terméket szeretnénk vásárolni, oldalukon az egyes ételeket, illetve további italokat is megvásárolhatunk.

A rendelés a Felix Kitchen&Bar felületén.

Saját készítésű szalámi, húsok, medvehagyma – Rosenstein

Rosenstein étterem idén is impozáns felhozatallal készül a húsvétra. Rendelhető tőlük Rosenstein szalámit (első, saját készítésű, békéscsabai jellegű, enyhén csípős), házilag füstölt, főtt egész csülköt tormával, ecetes fokhagymával és főtt tojással, házilag füstölt sonkát, tálas tárkonyos bárányragu levest, báránycombot medvehagymás pürével, fokhagymás burgundi mártással, illetve tepsis csülköt, flódnit és almáspitét is.

A rendelést március 23-ig fogadják hétfőtől szombatig 11:00- 23:00-ig az alábbi telefonszámokon: +36 1 333 3492, +36 30 746 1603

Barhesz a Salt Bakery-ből

Barhesz, füstölt sonka és gyógynövényes torma – Salt Bakery

A Salt étterem tavaly nyílt péksége, a Salt Bakery húsvéti csomagjában található egy fél kilós barhesz, egy füstölt kötözött sonka, gyógynövényes majonézes torma és francia saláta. Az összeállítás kérhető Bencze Gemini Rosé Brut Nature 2017 pezsgővel is. A füstölt sonkát, a kalácsot egyéb termékek mellett külön-külön is meg lehet vásárolni. A rendelést március 25-én éjfélig adhatjuk le, a megrendelt termékeket március 29-én és 30-án, 14:00 órától vehetjük át zárásig a pékségben.

További információ a Salt Bakery oldalán.

Húsvéti reggeli a Tatitól fotó Balogh Kata, Socially

Paprikás húsvéti kalács és natúr borok – Tati

A belvárosi Tati húsvéti reggelijében nem akármilyen kaláccsal találkozunk: a paprikás húsvéti kalács a Csoroszlya Farm és a Fajszi Paprika alapanyagaiból készül. A reggelihez házilag füstölt sonka, a Farm2fork medvehagymájával készült majonézes torma, tojás, retek és újhagyma is jár a Falusi kosártól. A két személyes húsvéti tálhoz kétféle bort is válaszhatunk.

A két személyes húsvéti tálat március 28-án 20 óráig lehet megrendelni az [email protected] címen vagy pedig telefonon: +36 70 578 6579. A rendelésünket március 30-án reggel nyolctól zárásig vehetjük át a Tatiban.

A lusták kosara a Babka Deli-ben

Piros tojás és sonka fűszercsomag – Babka Deli

A Pozsonyi út delije gazdag csomaggal készül a Húsvétra. Az igény szerint készre főzött sonka választható kötözött sonkából, tarjából, csülökből, parasztsonkából, amit kávéházi kalács, torma, piros tojás, friss újhagyma és retek kísér. A két, maximum három személyre ajánlott csomaghoz különböző borok is kérhetőek. Ha nem rendelnénk egy teljes csomagot, de pár dolog még hiányzik a Húsvéti asztalra, a Babka Deli erre is felkészült: különböző sonkákat, kalácsokat, tormákat, tojásokat és sonka főzéshez szükséges fűszercsomagot is vásárolhatunk tőlük. 

További információt a Babka Deli oldalán találhatunk.

Húsvéti menü a Stand25-ben

Kacsasült és hidegtálas klasszikusok – Stand 25

Idén is hazavihető húsvéti menüvel készül Szulló Szabina és Széll Tamás étterme. Az étteremtől két fős hidegtál rendelhető, amiben főtt húsvéti sonka és érlelt mangalica sonka, egészben sült bárányfasírt, kacsamáj terrine, körözött, francia saláta, töltött tojás, tavaszi friss zöldségek: hónapos retek, újhagyma, koktélparadicsom, hegyes erős paprika található. Emelett rendelhető még kacsamáj terrine, báránnyal töltött káposzta, négy-öt főre elegendő egész kacsasült hagymás pirított burgonyával, párolt lilakáposztával, házi almakompóttal. Desszertnek házi vajas kalácsot és somlóit választhatunk. 

Az ételeket kizárólag személyesen lehet átvenni a Stand25 Bisztróban 2024. Március 30-án 9 órától 11:30-ig. 

További információ a Stand25 oldalán.

Medvehagymás pesztó az Iszkorból

Báránycomb és reggeli a hegyen – Iszkor

A mályinkai Iszkor különleges reggelivel készül a harmatos reggelekre, kedvenc kora tavaszi alapanyagaik felhasználásával. A húsvéti csomagban többek között báránymáj pástétom, füstölt mangalica sonka, medvehagyma pesztó, almás torma, sós kalács és házi Harrer csokoládé likőr is található. A csomaghoz opcionálisan választható egy üveg bor is. Ha egy nagyobb ebédet tervezünk, keleméri sült báránycombot, illetve báránylapockát is rendelhetünk tőlük. A rendelésről, illetve a budapesti és mályinkai átvételi lehetőségekről az Iszkor oldalán kaphatunk további információt.

Különlegességek helyi termelőktől a Lokal47-ből

A helyi termelők legjava – Lokal47

Ha épp nem tudunk helyben elkölteni egy húsvéti brunchot, a Kéthelyen található Lokal47 összekészíti nekünk a környékbeli termelőktől származó termékek legjavát. Többek között főtt húsvéti sonka, tojások, sajt és sonka válogatás, friss és savanyított zöldségek, kalácsok, kenyér, és répatorta található a csomagban, amit a Kristinus Borászat Must Have palackja kísér. 

Rendelés az alábbi linken: Lokal47 Húsvét

Málnás-pisztáciás babka a Rutinból

Dézsás lardo-s tojáskrém és babkák — Rutin

Budaörsi Rutin rendelhető csomagjában sonka, fonott kalács, illetve a Csengő manufaktúra tejtermékeiből készült házi krémek kerülnek, ami között akácmézes körözött vagy dézsás lardo-s tojáskrém is találhatóak. Desszertnek választhatunk málnás-pisztáciás, illetve csokoládés babkát. 

Rendelések leadása: +36304628926, vagy [email protected]

Fotók: Facebook

Borítókép: Balogh Kata/Socially 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram