Hirdetés
Hirdetés

Hoppá: készül Thaiföld saját Michelin-kalauza

2017. március 3.
Lehet, hogy Thaiföld, Baszkföldhöz vagy Franciaországhoz hasonlóan mostantól nemcsak nyaralódesztinácó, hanem komoly gasztronómiai célpont is lehet? Ha minden igaz, éppen ezen dolgoznak a gyönyörű országban. Pontosan egy héttel ezelőtt hirdették ki Ázsia 50 legjobb éttermének idei listáját. A világszinten jegyzett San Pellegrino lista ázsiai kiadásában az ötven helyezettből nyolc étterem bangkoki, ami igazán szép szám […]
Hirdetés

Lehet, hogy Thaiföld, Baszkföldhöz vagy Franciaországhoz hasonlóan mostantól nemcsak nyaralódesztinácó, hanem komoly gasztronómiai célpont is lehet? Ha minden igaz, éppen ezen dolgoznak a gyönyörű országban.
Pontosan egy héttel ezelőtt hirdették ki Ázsia 50 legjobb éttermének idei listáját. A világszinten jegyzett San Pellegrino lista ázsiai kiadásában az ötven helyezettből nyolc étterem bangkoki, ami igazán szép szám egy olyan listán, amelyen egész India, Sri Lanka, Kína, Japán, Dél-Korea, Taiwan, Szingapúr és Indonézia szerepel.
Most pedig újabb fontos hír látott napvilágot Ázsiából, azon belül is Thaiföldről. Az Eater beszámolója szerint a thai turisztikai hatóság pénzügyi támogatásával idén év végén Thaiföld saját Michelin-kalauzzal jelentkezik.

Az első kiadás előreláthatóan csak Bangkokra fog fókuszálni. Ne feledjük, hogy a thai fővárosban nyolcmillió ember él, és a kontinens 50 legjobb éttermének listáján már harmadik éve a bangkoki Gaggan érdemli ki az első helyet. Az indiai fiatalember, Gaggan Anand étterme "progresszív indiai" vonalat képvisel, a San Pellegrino listáján világösszesítésben pedig a 23. helyen szerepel. A jóslatok szerint egyedül a Gaggannak van esélye arra, hogy az elérhető legtöbb, azaz három csillagot érdemeljen ki a Michelin-ellenőröktől. A másik legerősebb versenyző a La Normandie, a főváros legjobb francia étterme.

A bangkoki kalauz az ötödik kiadvány lesz Ázsiában, Szöül, Japán, Hongkong és Makaó után. Lássuk!
Ételfotók forrása.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram