Hirdetés
Hirdetés

Hogy zárathattak be egy budapesti sörözőt, ha az eleve zárva van?

SZERZŐ: diningguide
2020. november 25.
Micsoda paradoxon! Egy Indexen publikált cikk szerint Budapesten, a X. kerületben a rendőrség 60 napra bezáratott egy sörözőt, ahol az alkalmazott és a fogyasztó vendég (!) sem viselt maszkot. A pénzbírság mellett 60 napos eltiltást kaptak, be kell zárni a vendéglátó egységet.
Hirdetés

Az Index a szerdai operatív törzs sajtótájékoztatója után publikált egy cikket, melyben egyebek mellett arról is ír, hogy a hatóságok bezárattak egy kőbányai sörözőt. A helyet a szervek a tiltás ellenére nyitva találták, ráadásul az ott dolgozó alkalmazott és a fogyasztó vendég maszk nélkül időzött az üzlethelyiségben. A szabálysértőkre helyszíni bírságot szabtak ki, illetve közigazgatási hatósági intézkedésként az üzletet 60 napig bezárásra ítélték.

A sajtótájékoztatón számszerűsítve közlik, hogy eddig hány esetben találtak szabálysértéseket a vendéglátóhelyeken. A jelen szabályok szerint az egységek kizárólag házhozszállítva és elvitelre kínálhatnak ételt és italt, vagyis vendég csupán annyi időre tartózkodhat az étteremben/bisztróban, amíg átveszi és kifizeti a rendelt csomagját. Természetesen csak maszkban léphetnek be az ajtón és a bent dolgozóknak is kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése.

Hirdetés

Ehhez képest most bezárattak (?) egy olyan helyet, ahol a pultnál fogyasztott a vendég. Az nem derült ki a sajtótájékoztatón, hogy a söröző kínált-e elviteles ételt/italt, de nehezen tudjuk elképzelni. Valószínűleg akkor a büfé megnevezést használták volna.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram