Hirdetés
Hirdetés

Házhoz rendelhető ünnepi pulyka és liba menü a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben található ÉS Bisztró jóvoltából

2023. december 20.
Ropogós sült liba és pulyka, kihagyhatatlan köretek – az ünnepi időszak a családról és az együtt töltött időről szól, ezért a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben található ÉS Bisztró idén is segít abban, hogy karácsonyi étel kerüljön a vacsora asztalra. Lévay Ádám executive chef-fel beszélgettünk a házhoz rendelhető karácsonyi menüről és az omlós pulyka titkáról. Az ÉS Bisztró ajánlata december 26-ig érhető el.
Hirdetés

A pulyka elsősorban az Egyesült Államokban és Kanadában tradicionális hálaadási és karácsonyi étel. Hogyan született meg az igény a pulyka menüre Magyarországon?

A korábban külföldön élő, majd hazatelepült magyarok honosították meg a hálaadási pulyka lakoma szokását, ami Karácsonykor is jellegzetes tradicionális fogásnak számít. Sok külföldi vendégünk is van, akik miatt szerettük volna bevezetni az egészben sült pulykát. Egyébként Magyarországon már korábban is karácsonyi fogásnak számított a pulyka, ha nem is egészben sütve.


Honnan érkezik hozzátok a pulyka és a liba?

Ausztriából érkeznek a szárnyasaink, ahol kiemelkedő minőségben, és a szükséges mennyiségben tudjuk beszerezni a libát és a pulykát az ünnepekre. 

Mit tartalmaz pontosan a liba és a pulyka menü?

A hazavihető pulyka menü egy ropogósra sütött, levendulás-juharszirupos egész pulykát tartalmaz, ami mellé gravy és tőzegáfonya szószt, gesztenye tölteléket, burgonyapürét, sült édesburgonyát, kelbimbót, mézes, glasszírozott sárgarépát adunk. Desszertnek csokoládés pekándió tortát kínálunk.

A libához kicsit más típusú köreteteket párosítottunk. A libavacsora egy egészben sült libát tartalmaz, amihez rozmaring-citrus just, párolt vöröskáposztát, hagymás tört burgonyát, glasszírozott birsalmát és kumkvatot, gyömbéres sütőtököt adunk. Ennek a menünek is a csokoládés pekándió torta a megkoronázása. 

Emellett a menü tartalmaz egy üveg fehér- vagy vörösbort. 


Sokan tartanak a pulyka készítésétől, mert félnek, hogy kiszárad. Elárulnátok a hús készítésével kapcsolatban pár kulissza titkot?

A pulykát nedves pácban áztatjuk sütés előtt, ezért nem szárad ki a sütés alatt.

 

A pulyka menü ára: 76 000 Ft + 7 000 Ft szállítási költség (Budapesten belül)

A liba menü ára: 59 000 Ft + 7 000 Ft szállítási költség (Budapesten belül)

A fenti árak tartalmaznak egy üveg fehér- vagy vörösbort. Kérjük, hogy rendelését a kiszállítást megelőzően legkevesebb 72 órával adja le. 

ÉS Bisztró Pulyka és Liba menü rendelés

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram