Hirdetés
Hirdetés

Hangulatos ázsiai levesező Újlipótban - Első benyomás: OSHO

SZERZŐ: DiningGuide
2015. július 21.
Oriental Soup House, vagyis az OSHO frissen nyílt levesező, ahol saját leírásuk szerint a legjobb ázsiai ízek és konyhák fúzióját kínálják.
Hirdetés

Az Oriental Soup House a Balzac és a Hollán Ernő utca sarkán egy tágas, barátságos tér, amelynek az egyik felében látványkonyhában készülnek frissen a levesek, tekercsek és gombócok. Nem csak étlapról (vagyis inkább tábláról) lehet választani, hanem akár összeállíthatjuk a saját levesünket: a felsorolt levekből (pho marha, csirke, kacsa, rák), húsokból, tekercsekből, dim sumokból, tésztákból, zöldségekből és szószokból. Ami egy szuper ötlet, mert ha valaki egy kicsit jártas az ázsiai konyhában, könnyen ki tudja választani, mit szeretne látni a levesében, amit egy kisebb asztaltársasággal jó kis közösségi evéssé és élménnyé alakulhat.


Azért elsőre inkább a hagyományos ízekre mentünk rá: marhalábszáras és hátszínes pho bo, dim sum mix és egy nem saigon.
osho_lead
A dim sum érkezett elsőnek, ami kezdésnek sajnos csalódás volt: a gőzölőedényben érkezett rizstésztatasakok hidegek és kemények voltak, a rákos és zöldséges töltelékek viszont langyosan is frissek, jó ízűek. Kevesen indulnak úgy egy étteremmel, hogy a nyitás első órájában már majdnem teltház van, úgyhogy ezt a zavart betudjuk a hirtelen jött 5-6 asztalnak.
osho2
Mindkét pho meggyőző volt: friss, ízes, jól fűszerezett lével, szaftosan puha és omlós hússzeletekkel és kis tálkában babcsírával, hagymával és újhagymával - ha még hiányozna a levesben lévő mellé.
osho3
A nem saigon kívül ropogós, belül pont annyira fűszerezett zöldségekkel és hússal, hogy minden íz érvényesülni tudjon.
Sajnos későn vettük észre a bun chát, vagyis a sült bőrös császárhúst - a tábla pont két asztal között van a falon, amit így csak a többi, épp étkező vendég majdnem-bámulásával lehet alaposan elolvasni, lehet érdemes lenne egy jobban belátható helyre függeszteni.
Összességében a bun cha már nem is fért volna el, két-két fogással bőségesen jóllaktunk, nem is akárhogyan: az OSHO élénk, jó ízű, nem túlbonyolított, hanem őszinte ételeket kínál, kényelmes és hangulatos környezetben. Érdemes megnézni, én legalábbis biztos visszamegyek azért a császárért.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram