Hirdetés
Hirdetés

Csúcsragadozó a Lupán: Egy jó kardhalbontás „Budapest tengerpartján”?

SZERZŐ: DiningGuide
2019. július 10.
E hét csütörtökön harmadik születésnapját ünnepli a Lupa Beach, és ugyanezen a napon kerül sor a Lupa Beach Gasztro Estek egyik legizgalmasabbjára: kardhalbontás Szabó Péter halséffel és osztrigasommelier-vel.
Hirdetés

A Lupa-tónál lévő gasztrohelyek az idei szezonban a gourmet közönséget megmozgató programokat kínál a Lupa Beach Gasztroestek alkalmával. Érdemes tudni, hogy ezek az események már nem (csak) a strandolóknak szólnak, és az esti időpontokban nem kell strandbelépőt fizetni – úgy is kijöhetünk, akár egy vacsorára érkeznénk.

A Myfish Seafood terasz kínál holnap látványos programot: a "mélyvizek magányos vadásza”, a kardhal lesz terítéken, előtte pontosabban a boncasztalon. A tengeri halak bontása, filézése izgalmas gasztrprogram, hiszen nekünk, magyaroknak hagyományosan nincsen szoros kötődésünk tengeri állatok elkészítéséhez. Ezúttal egy 60 kilogrammos kardhal lesz a tekintetek kereszttüzében, ami a filézés, szeletelés után faszénparázs felett nyeri el tányérképes állapotát.

Hirdetés

„Három szó elegendő arra, hogy jellemezni tudjuk a kardhalat: különleges, extravagáns, ínyenc” – fogalmazott Szabó Péter halszakértő, aki szerint a legnemesebb borjúhúsra emlékeztető hal íze még a legigényesebb ínyenceknek is tetszeni fog, de „nem csak hedonista műkedvelők jelentkezését várjuk erre a látványos eseményre.”

További olvasnivaló a MyFish vacsoraestekről itt! 

A részvétel a kardhalvacsorán regisztrációhoz kötött, további infók az eseményről itt!

Helyszín: Lupa Beach
Időpont: 2019. július 11., csütörtök 19:30
A belépés a Lupa Beach-re 19 órától ingyenes.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram