Hirdetés
Hirdetés

A cold brew lehetséges trónfosztója: a japán jegeskávé

SZERZŐ: DiningGuide
2017. augusztus 25.
A nyár egyértelműen a cold brew-ról szólt. A hidegen készítetett kávé könnyed, lekerekített ízvilága már itthon is elindult hódító útjára.  Bár a cold brew diadalmenete látszólag megállíthatatlan, egyre több kritikus hangot is hallani vele kapcsolatban. Kávészakértők szerint a kávé ízének rejtett finomságai a hidegen történő „főzés” során elvesznek. Az ily módon készített kávé ugyan nem […]
Hirdetés

A nyár egyértelműen a cold brew-ról szólt. A hidegen készítetett kávé könnyed, lekerekített ízvilága már itthon is elindult hódító útjára. 
Bár a cold brew diadalmenete látszólag megállíthatatlan, egyre több kritikus hangot is hallani vele kapcsolatban. Kávészakértők szerint a kávé ízének rejtett finomságai a hidegen történő „főzés” során elvesznek. Az ily módon készített kávé ugyan nem lesz annyira savas, de az íze jellegtelenebbé válik.
A cold brew egyik vitathatatlan erénye, hogy remek jegeskávé-alapanyag. Peter Guilano amerikai barista nem a cold brew rajongója, ezért forró vízzel készült kávét ajánl a jegeskávéhoz. Az általa Japánban elsajátított technikát japán jegeskávénak nevezte el.

Miért jobb ez a módszer a cold brew-eljárásnál? A japán jegeskávé lényege, hogy a kávét forró vízzel készítjük el, közvetlenül a jégkockákra csepegtetve. A jég segít megtartani a forró víz által előhozott, meglehetősen illékony aromákat.
Valószínűtlen, hogy a cold brew pályafutásában törés következne be a közeljövőben, de azért jó, ha van a tarsolyunkban még egy módszer, amivel könnyedén aromás jeges kávét készíthetünk magunknak. Egy próbát mindenképp megér.
Forrás.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram