Hirdetés
Hirdetés

Brit klasszikusok az Oscar-gálán - Wolfgang Puck 29. hollywoodi vacsoráján Elliot Grower segít

SZERZŐ: Király Márton
2023. március 10.
Egy biztos, akár díjjal, akár üres kézzel távozik valaki az Oscar-gáláról, éhesen biztosan nem marad.
Hirdetés

Március 12-én az év legrangosabb filmes eseményére gyűlnek össze a szakma legnagyobbjai, feltörekvőktől egészen a veteránokig: a 95. Oscar-gálára. A múlt hónapban hozták nyilvánosságra a különböző kategóriákban egymással versengő jelölteket, és az olyan nagyszerű alkotások, mint az RRR, a Sziget szellemei, a Tár, a Szomorúság háromszöge hamarosan megmérkőzhetnek az arany szobrocskáért.

Míg azonban a legtöbb szem arra szegeződik, hogy mely sztárok távoznak díjjal a kezükben, addig a színfalak mögött zajlanak az előkészületek, hogy a híres Governor's Ball, vagyis a hivatalos gálát lezáró partin is a legmagasabb nívónak megfelelő legyen a kiszolgálás. A konyha pedig jó kezekben van.

Wolfgang Puck, a Los Angelesben élő osztrák séflegenda 29 éve felel az év legjobban várt filmes eseményének étlapjáért. A március 12-én tartandó 95. Oscar-gála menüjében idén is igazi különlegességeket találhatunk, a választékban pedig kiemelt szerepet kapnak a brit konyha klasszikusai is.

A menüben Oscar-díj alakú lazacos szendvics, tonhal-tatárral töltött szezámos tölcsér, mini wagyu burger, tőkehal bouillabaisse, bao-gombócok és pizza is szerepel.

A díjátadót megelőző interjúkban elfáradt, a gála többórás programja alatt megéhezett vendégeket a small plate koncepciót követő tálalás ízek és textúrák kavalkádjával kényezteti. A vegán és vegetáriánus vendégek sem maradnak éhesen, pálmaszívből készülő vegán desszert és vegetáriánus baozi várja őket.

Fotó: facebook.com / The Academy

Az idei évben a kínálat jelentős részét a brit konyha klasszikusai alkotják, ezek pedig Elliot Grower séf munkái. Puck pártfogoltja, aki korábban a londoni art-deco szentély, a 45 Park Lane Hotel konyháján dolgozott, úgy döntött, olyan alkotásokat visz a tengerentúlra, amelyeket az amerikai vendégek ismerhetnek, de igazán jól sikerült változatukkal mégis ritkán találkozhatnak.

„A steaket jól ismerik, azzal nem tudnék újat mutatni”- mondta a fiatal séf. „Van néhány hely az Államokban, ahol fish & chips kapható, de az ottani étel messze van a fantasztikustól. Ez egy óriási lehetőség számomra, hogy feltegyem a brit konyhát a térképre és megmutassam a világnak, milyen ízletes is igazából!”

A séf választása a Brit-szigetek legjavából végül a fish & chips-re és a Wellington bélszínre esett, de egy angol csirkehúsos pite és egy hagyományos trifle, azaz rétegzett desszert is része lesz a választéknak.

Fotó: facebook.com/ The Academy

Grower, aki Puck száztagú catering-legénységéhez csatlakozva segíti majd az Oscar-díjak séfjének munkáját, kalandos úton került Hollywood legfontosabb konyhájába.

„Egyszerűen megkérdeztem Puckot, hogy mehetek-e idén én is, mire azt válaszolta, hogy persze, természetesen!”- árulta el Grower az ElittTraveler riporterének. „Azt hittem, csak viccel, de két hónappal később odalépett hozzám, és mondta, hogy szeretné, ha én is jönnék a gálára.”

A szavazás lezárult, a reflektorok égnek, az eredményeket pedig hamarosan megismeri a világ. Egy biztos, akár díjjal, akár üres kézzel távozik valaki az Oscar-gáláról, éhesen biztosan nem marad.

Forrásaink voltak:

1 2

Tovább olvasok:

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram