Hirdetés

Gyöngyös legmenőbb nagyija: Bori Mami mindig képes a megújulásra

SZERZŐ: DiningGuide
2020. augusztus 5.
Szerethető teraszos étterem-sorozatunk Heves megyében folytatódik.
Hirdetés

Bori Mami afféle arisztokrata nagymama. Megjelenése mindig kiváló, rendkívül korszerű, és körüllengi valamiféle emelkedettség. A választékos stílus mögött azonban ott van a múlt, amit esze ágában sincsen megtagadni. Bori Mami egyszerre elegáns és kozmopolita, de ha a zsendice íze vagy egy „mindent bele” bárányleves a kérdés, attól sem jön zavarba. Sőt.

Úgy tálalja elénk, hogy elsőre nem biztos, hogy felismernénk, de az ízek már ismerősek lesznek. Az étterem neve már épp úgy összeforrt „gyöngyösi Bori Mamiként”, mint az „egri Macokként”. Ha kulináris kalandra vágyunk, itt folyik a nagy élet Gyöngyösön.

Paprikás csirke tojásos galuskával és ecetes salátával

A Bori Mami eddig is különálló entitásként volt jelen Gyöngyös és a környék vendéglátásában, az étterem megjelenésében és a konyha hozzáállásában messze kiemelkedve a régióban megszokott színvonaltól. Volt benne mindig egy leheletnyi tájidegenség annak ellenére, hogy a helyszín szülötte és a régió ízeinek, vendéglátásának büszke hírvivője.

Kacsamáj terrine, nyári gyümölcsök, visontai Zenit zselé, pirítós / Fotó: Bori Mami

Tény, hogy a tányérra robbantott képviselőfánk áfonyamousse-szal, házi levendulafagylalttal és ehető arannyal nem a jócskán megéhezett hátizsákos-bakancsos mátrai túrázók alapvető igénye. A hagyományos magyar és regionális ételek ilyetén megközelítése, a megszokott éttermi kínálattól való elrugaszkodás a környék érdeklődésre számottartó gasztroúticéljává tette a Bori Mamit.

Csokoládé fondant, mogyoró mousse, málna sorbet / Fotó: Bori Mami

Az étterem törekvése, hogy felkerüljön a magyar gasztrotérképre, jó ideje kézzel fogható. Igyekszik hallatni magáról, legyen az meghökkentő kóstolófogás a Gourmet Fesztiválon (2019-ben a Nudli-vér-szilva desszert). Vagy 2018 végétől Szabó Kevin, Széll Tamás Bocuse d’Or-commis-ja, a Stand25 volt kollégájának leigazolása séfként. Komoly ambíciókból tehát nincs hiány, és bár a még mindig 25 év alatti, tehát igen fiatal Szabó Kevin nem maradt a séfposzton, a gyöngyösi Bori Mami a tőle megszokott, fiatalos lendülettel folytatja tovább.

Kacsamáj

A Covid-okozta tavaszi leállást egy komoly újrahúzással fejelte meg az étterem. Míg számos helyen magára hagyatottan porosodott a berendezés karantén idején, itt a mesteremberek okozhattak némi felfordulást, fúrás-faragást.

Bori Mami pedig olyan külsővel született újjá, ami már-már zavarbaejtő, a legelegánsabb éttermek, és kisebb butikétterem-gyöngyszemek stílusában és színvonalán.

Gyöngyös legszebbjét hol máshol, mint a belvárosban keressük, az éves ünnepek alkalmával pedig sokat pásztáznunk sem kell, ünnepi díszben várja a vendégeket.

Keressék a pezsgőlimonádét is az étterem aktuális ajánlatai között!

Bori Mami

Cím: Gyöngyös 3200, Belváros tér 7.
Nyitvatartás: H-P 11:30-21:00, Sz 11:30-22:00, 11:30-18:00

Hirdetés
Tovább olvasok
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram