Az étterem vezető séfje, Fabián Canga egyrészt a hagyományos francia konyhát képviseli, másrészt mindezt mediterrán fogásokkal teszi még változatosabbá, illetve izgalmasabbá. Ehhez illeszkedik az enteriőr is, amelyben a földszínű árnyalatok, természetes anyagok és esetenként különleges tapintású textúrák működnek együtt. Az apró, ám annál fontosabb részletek észrevehetetlenül egészítik ki egymást – akárcsak a zenében a hangok. A Nota Blu név is innen ered, ugyanis a jazzben és a bluesban a „blue note” olyan hang, amelyet – szándékosan – a standardtól kissé eltérő hangmagasságban énekelnek vagy játszanak.
Azt, hogy itt valami átlagostól eltérő, ám igen lenyűgöző élményre lehet számítani, már érkezéskor egyértelművé válik, ugyanis már az étterembe való bejutás is meglehetősen szertartásos az andalúziai építészetnek köszönhetően. Olajfákkal szegélyezett, tükröződő tavacska egy fallal körülvett udvaron, magas kapu, ami egy impozáns előcsarnokba vezet… ez ám a hatásos belépő!
Az egész belső tér meleg és meghitt hangulatot áraszt a krémszínű részleteknek és a fából készült elemeknek köszönhetően. A kanyargós kanapék kis „szigetekre” osztják a teret, így még meghittebbé és bensőségesebbé válik a hangulat, ami hosszas maradásra készteti az ide érkezőket.
A mennyezetről százaz növényekből készített installációk lógnak le, amelyek még kézzelfoghatóbbá teszik az organikus anyagok közelségét. A természethez való kapcsolódásra pedig még ennél is jobban rásegítenek a padlótól a mennyezetig érő ablakok, amelyek a tágas, hegyekre néző teraszra nyílnak.
Bár a modern mediterrán ízekben gazdag menü is figyelemre méltó, azonban az egyszerűség és a kifinomultság, a rend és az absztrakció között egyensúlyozó Nota Blu kisebb és nagyobb terek szimfonikus, zeneszerű kompozíciója, ami már önmagában is kivételes vendégélményt nyújt.
Fotók: Francisco Nogueira
Forrás: Yatzer.com
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.