Hirdetés
Hirdetés

Az Év Ígéretes Étterme külön menüsorral ünnepli az Audi-Dining Guide gálán kapott díját – Interjú a Szaletly séfjével, Bernát Dániellel

SZERZŐ: DiningGuide
2022. május 18.
Az Év Ígéretes Étterme díjat a Szaletly Vendéglő és Kert vitte el az idei Audi-Dining Guide Év Étterme gálán. A mindössze másfél éve nyitott vendéglő túlzás nélkül néhány hét leforgása alatt lett a minőségi magyar ételeket kedvelő közönség kedvence. A séf a szakmában jó nevű Bernát Dániel, a Rézkakas és a Bagolyvár korábbi konyhafőnöke. Szeretnék még szélesebb körben megismertetni a kínálatot, ezért az étterem május 27-től 29-ig ismerkedés gyanánt kóstolómenüsorral várja a vendégeket.
Hirdetés

Gratulálunk az Év Ígéretes Étterme díjhoz. Mi az, amit az elismerések terén szeretnétek még elérni, amit célul tűztetek ki?

Bernát Dániel: Egyértelmű, hogy a legfontosabb elismerés a vendégeink visszajelzése, elégedettsége és szeretete. Emellett pedig nagyon fontos számunkra csapattagjaink lojalitása, és ezért kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy szerethető munkahely legyünk. Tudjuk, hogy azt, amit képviselni szeretnénk, rajtuk keresztül és velük tudjuk a vendégek felé közvetíteni.

Mit gondolsz, minek köszönhető a gyors siker? Nem sok étteremnek sikerül ilyen gyorsan meghódítani a közönség szívét.

A tulajdonosok a magyar vendégkör igényeit tűzték a zászlóra, én pedig csatlakoztam ehhez a misszióhoz, egy gasztronómiai edukációs „csavarral”. Lassan építkezve szeretném a vendégeinknek megmutatni a kulinária minden szépségét, a régi idők magyar konyhájától a teljesen egyedi elképzelésekig. Már a nyitás óta hatalmas érdeklődés vesz minket körül, amely napról napra nő, és amiért borzasztóan hálásak vagyunk. A díj kapcsán bízunk benne, hogy általa még szélesebb közönséghez jut el a hírünk.

Bernát Dániel, a Szaletly séfje

Zenei téren is jó az ízlésük, a vendégek alkalmanként élő zenét hallhatnak, és a Red Hot Chili Peppers-koncertjegyek is emlékezetesek. Terveznek hasonló játékokat, amelyek vonzzák a közönséget?

A zene mindig fontos volt az életünkben, így a Szaletlyben is az. Van egy Szaletly Spotify lejátszási listánk is 26 órányi zenével, amit mi magunk állítottunk össze. Nagy RHCP-rajongók vagyunk, nem volt kérdés, hogy ott leszünk-e a budapesti koncerten. A vendégeinknek mindig a legjobbat szeretnénk, legyen szó akár egy ételről vagy egy koncertről. Maradandó élményt szeretnénk adni, minden téren.

Fotó: Szaletly

Igaz, hogy különleges menüsorral készülnek az Audi-Dining Guide gálán kapott díjra reflektálva?

Igen. Mindenképpen szerettünk volna reflektálni a díjra, tisztelegni a szakma előtt, és megköszönni vendégeink bizalmát, az új érdeklődők felé pedig egy keresztmetszetet mutatni tudásunkból és kínálatunkból. Egy húsos és egy vegetáriánus kóstolósorral készülünk, italsorral. Mi alapjáraton vendéglő vagyunk, de teret adunk minden gasztronómiai elemnek. Így jelen esetben úgy állítottuk össze a kóstolómenüket, hogy egy átfogó képet kaphasson a vendég a Szaletly-életérzésből, és a többi fogás is kényelmesen fogyasztható legyen. Nem utolsósorban a menüsornál a vendégnek csak hátra kell dőlnie, és átadni magát az élménynek.

Fotó: Szaletly

Van, amiben még úgy érzik, hogy érdemes változtatni, fejleszteni? 

Minden nap fejlesztünk és változtatunk. Az elsődleges a folyamatos innováció, keresni a tökéletes alapanyagokat, fogásokat, mindaddig, amíg ezt a vendégeink is örömmel fogadják. Jelenleg több mint 20 kiemelkedő magyar kistermelő alapanyagával dolgozunk, ezt is folyamatosan bővítjük, és nyitva tartjuk a szemünket az újdonságokra.

 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram