Hirdetés
Hirdetés

Ausztriában mostantól kötelező az FFP2 maszk viselése és 2 méterre növelték a távolságtartást

2021. január 26.
A szomszédos Ausztriában meghosszabbították az országos karantént, valamint hétfőtől újabb szigorításokat vezettek be. Az elkövetkező két hétben kötelező az ún. FFP2 maszkok viselése az üzletekben és tömegközlekedési eszközökön. A vendéglátás és a turizmus februárban sem indulhat újra.
Hirdetés

Turisztikai célú beutazásra leghamarabb március elején lesz lehetőség Ausztriában, január 25-től, azaz tegnaptól pedig érvénybe léptek a további korlátozások a nyugati szomszédunkban. Az eddigi egyről két méterre növelték a távolságtartási kötelezettséget a köztereken és közintézményekben, ez alól kivételt képeznek az olyan szituációk, amikor nem áll rendelkezésre két méternyi szabad távolság, például tömegközlekedési járműveken.

Új intézkedés, miszerint az üzletekben és tömegközlekedési eszközökön kötelezővé tették az FFP2 maszkok, azaz a részecskeszűrő félálarcok, más néven finomporszűrő álarcok viselését. A 6 év alatti gyerekeknek nem kötelező a maszk hordása, 6 és 14 év közöttieknek elegendő a szövetmaszk hordása is. (A maszkok típusairól és azok biztonsági besorolásáról itt olvashat magyar nyelven.)

Graz, Ausztria

A hónap közepén megkezdték a tömeges beoltást az országban a Pfizer-BioNTech vakcinával. Januárban kb. a duplája volt az új megbetegedések napi száma annál, amit Ausztria szeretne elérni, a mostani cél, hogy 700 alá csökkentsék a napi új regisztrált fertőzöttek számát. A 8,8 millió fő lakosságú államban máig 7451 áldozatot követelt a járvány (Magyarországon 12 113-an hunytak el a hivatalos adatok szerint), a szigorításokat az indokolja, hogy január első felében nagy arányban azonosították a fertőzöttek között a vírus agresszívabb törzsét. „Minden ötödik tesztelt ember a koronavírus mutációjától fertőződött meg Bécsben" – szóltak a hírek hónap közepén.

A szigorított korlátozásokon legelőbb február 8-tól lazíthatnak.

Ne hagyja ki másik aktuális cikkünket sem!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram