Hirdetés

Ahogy mondani szokás, kell ahhoz némi távolság, hogy az ember más perspektívából lássa ugyanazt a dolgot. Az olaszok ezt a perspektívát Oroszországból kapták meg, mégpedig egy akkor 19 éves sráctól.

Hirdetés

Nikita Konkin az oroszországi Permben készíti illusztrációit és reklámdizájn terveit (animékben különösen ügyes). Kis érdekesség, hogy a nemzetközi sajtóban több helyütt “she”-ként írtak róla, pedig egy 1997-es születésű fiatalemberről van szó. És nem elég, hogy Nikita Konkin pimaszul fiatal, a pasta dizájn tervei készültekor, 2016-ban még húszéves sem volt.

Háromféle pastához készültek el a csomagolásdizájn tervek: fettuccinéhez, spaghettonihoz és cavatappihoz. Az ilyen telitalálat dizájnmunkákat látva gyakran jut eszébe az embernek: hogy is nem jutott eszébe még senkinek szép szőke tincseket látni például a spaghettoniban?

Aztán eszünkbe juthat, hogy nagyon is az eszébe jutott már a régieknek is… Gondoljunk csak a capelli dˋangelo pastára. A magyarul angyalhajnak nevezett tésztaféle a nevében őrzi ezt a dizájnötletet. Erre a fajtára egybként nem született terv az orosz tervezőgrafikustól.

Úgynevezett projekt koncepcióról lévén szó, sajnos nem kerültek forgalomba a hajas csomagolást kapott tészták, csak tervekként születtek meg.

Így festenének egyébként a boltok polcain. Hát, nem lenne szebb és színesebb a világ, ha így néznének ki az élelmiszerüzletek sorai? A boros és csokoládés cégek törik e téren az utat az ötletes címkéikkel és csomagolásaikkal.

Forrás.

Olvassa el korábbi cikkünket is!

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS