Hirdetés
Hirdetés

A Veuve Clicquot összefogott Yayoi Kusama japán művésszel

SZERZŐ: diningguide
2020. október 7.
Yayoi Kusama 91 éves japán ikon, Madame Clicquot pedig a világ egyik első fontos üzletasszonya, akinek a rázóálványt, a modern champagne készítést és a legendás márkát köszönhetjük. Ez a két hölgy most együtt tündököl.
Hirdetés

1972-ben rukkolt elő először a Veuve Clicquot a La Grande Dame presztízs cuvée évjáratos pezsgővel, Madame Clicquot tiszteletére és a pincészet 200 éves évfordulója apropójából. Az exkluzív, különleges csomagolások 2000 óta megszokottak a champagne ház életében, olyan márkákkal és művészekkel dolgoztak már együtt, mint a Riva jachtmárka, Charlotte Olympia brit cipőtervező, az Emilio Pucci divatház.

Riva X Veuve Clicquot Fotó: Veuve Clicquot

Az idén megjelenő La Grande Dame 2012 limitált üvegeit és dobozait  Yayoi Kusama japán képzőművész és írónő tervezte.

A 91 évesen is aktív ikon ünnepi ruhába öltöztette az italt.
Fotó: Veuve Clicquot

Kusama híres a vibráló, színes pöttyökről, egyik legismertebb installációja a Naoshima szigetén található sárga-fekete óriási tök. A pöttyök a Veuve Clicquot esetében akár a buborékokat is szimbolizálhatják, ezért különösen találó ez a kollaboráció. A japán alkotó összesen 100 darab kézzel festett szobrot is gyártott a champagne háznak, ezek kifejezetten gyűjtőknek készültek.

Fotó: Veuve Clicquot

Szerete a világon többféle pop-up megjelenéssel készülnek, ezek közül kiemelkedő a londoni Selfridges Veuve Clicquot pezsgőbár, ami november 9-22-ig várja a művészetre és pezsgőkultúrára fogékonyakat. A bárban külön a La Grande Dame 2012-re hangolt ételpárosításokkal is készülnek, emelve a gasztrokulturális élményen.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram