Hirdetés
Hirdetés

A vendéglátósok tüntetései ellenére nem érinti az éttermeket a korlátozások enyhítése Franciaországban

SZERZŐ: DiningGuide
2020. november 28.
A mai napon kezdik el több lépésben feloldani a karantént Franciaországban, a hónap közepén azonban újabb, megváltozott korlátozások következnek az országban.
Hirdetés

Emmanuel Macron francia elnök bejelentése szerint a mai nappal indul a járványügyi korlátozások fellazítása, melynek értelmében október 30-a óta elször a kisboltok újra kinyithatnak.

Ahogyan ugyanis arról mi is beszámoltunk, utcai tiltakozásokat szerveztek a vendéglátósok és kiskereskedők Franciaországban, ahol a vendéglátóhelyeken kívül a kiskereskedők, kézműves boltok sem tarthattak nyitva eddig. Élelmiszereket és egyéb alapvető eszközöket egy hónapja kizárólag a szupermarketekben és áruházakban lehetett beszerezni.
„A békés tüntetések célja, hogy az egészségügyi irányelvek nyomán, de mozgásteret kaphassanak a vállalkozók, vendéglősök, akik egész évben a város [Lyon] gazdaságát szolgálják. Becslések szerint ezt a hullámot és a bezárásokat az éttermek, üzletek 30-40 százaléka már nem élné túl" – írtuk múlt heti cikkünkben.

Sokak számára érthetetlen a döntés, hogy december 15-től engedélyezik a múzeumok, színházak és mozik újranyitását, a vendéglátóhelyekét azonban továbbra sem.
2017 őszi fotó: Párizs, híres Cafe de Flore a Saint Germain boulevard és a Saint Benoit utca sarkán

A jelenlegi lakhelyelhagyási tilalmat több mint egyhónapos éjszakai otthonmaradás váltja

A karantén feloldását december 15-től tervezi a francia kormány, ettől a naptól azonban a jelenlegi tervek szerint január 20-ig esti lakhelyelhagyási korlátozás lép életbe. A franciáknál ez hosszabb időszakot fog át, mint a jelenlegi szabályozás szerint Magyarországon, ők ugyanis este 9 órától egészen reggel 7 óráig nem mehetnek utcára.

Érdekes lépést vezetnek be az ünnepekre: december 24-e és 31-e között nem lesz érvényben a kijárási tilalom, vagyis az ünneplő emberek szabadon látogathatják meg családtagjaikat és barátaikat.

Kapcsolódó írásunk:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram