Aki élt már tőlünk nyugatabbra, annak feltűnhetett, hogy míg a spenót igen népszerű, és a mángoldot is csak-csak ismerik, addig a sóska a legtöbb konyhából hiányzik. Hacsak nem kifejezetten egy ínyencet kérdezünk róla, a legtöbben nem is ismerik. Pedig a sóska lépten-nyomon terem, olcsó is, igazi zöld levelesként pedig tele van ásványi anyagokkal (kalcium, magnézium, B6-vitamin nagyágyú).
Európa keleti felében és Oroszországban ezzel szemben jól ismert, használatban lévő alapanyag.
Kifejezetten izgalmas ízvilágú növény, angol nyelvű oldalakon külön felhívják a sóskával ismerkedők figyelmét arra, hogy ne a saláta és ne is a spenót ízére számítsanak tőle. Kiemelik – emésztést segítő – savanyúságát, citrusos ízvilágát, ezért elsősorban halak, illetve csirke mellé ajánlják különleges köretként. Ha a jó öreg sóskafőzeléket ismernék!
https://www.instagram.com/p/BkRqv0bAFWe/
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.