A tervezői duó feltett szándéka volt, hogy a különböző kultúrákat kellő odafigyeléssel ötvözzék, ne legyenek benne szélsőséges vagy túlzó részletek. Ebben ideális partnerek voltak a tulajdonos és gyűjtő Philippos Tsangrides számára, aki azt szerette volna, hogy olyan helyszínt hozzanak létre, amely tükrözi művészi látásmódját és világjáró érzékenységét. A kortárs görög alkotók eklektikus művészeti gyűjteményét és az egyedi készítésű bútorokat felvonultató 38 férőhelyes étteremben a művészi gyakorlat és az ipari formatervezés közötti határvonal elmosódik, emellett összhangba kerül a csúcskategóriás gasztronómia és a bisztró stílus fúziójával.
A modernista irodaház földszintjén kialakított helyiség kompakt méretű alapterülete ellenére világos és szellős, köszönhetően a két oldalon lévő, padlótól a mennyezetig érő, dupla magasságú, acélkeretes ablakoknak. Az építészek a hely alapvetően ipari jellegét azzal ellensúlyozták, hogy a bárpultot és a félemeletet a tér hátsó részén vörösesbarna faburkolattal fedték le, ami a századközepi modern elegancia érzetét kelti, emellett melegséget kölcsönöz a térnek. Mindez ráadásul izgalmas kontrasztot alkot a vörös márvány asztallapok és pultok mellett a rozsdamentes acél elemekkel, illetve a terrazzo padlóburkolattal, amelyet Vasilis Papageorgiou művész direkt az étterem számára készített. Mindezt a rózsaszín székek fogják össze, amelyeket Petaloti és Trampoukis a Gallina gyűjtő-tulajdonosának tiszteletére tervezett.
A művészet, a kézművesség és az ipari formatervezés keveréke tükröződik Pavlos Kiriakis séf kulináris ajánlatában is, amely a csúcskategóriás gasztronómiát a „comfort food”-ok iránti érzékenységgel ötvözi. A görög, francia és skandináv ízeket és technikákat ötvöző menü kozmopolita hangulatát kreatívan kiegészítik a kiadós fogások. A Gallina gasztronómiai kínálatát tökéletesen kiegészíti a Giannis Gougoutoudis sommelier által összeállított, több mint 500 tételből álló, natúr borokra összpontosító borlista.
Fotók: ÁYLO STUDIO, Dimitris Andritsos & Myrto Karagiannidou
Forrás: Yatzer
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.