Hirdetés
Hirdetés

A művészet, a design és a gasztronómia találkozása fonódik össze Athénban | Gallina

2023. december 30.
Az Akropolisz szomszédságában, Koukaki városrészben található Gallina a díjnyertes séf, Pavlos Kiriakis görög, francia és skandináv hatásokat ötvöző kozmopolita menüjével, valamint az ipari, modernista és kortárs hatásokat ötvöző, egyedi belső tereivel várja vendégeit, Eleni Petaloti és Leonidas Trampoukis építészek jóvoltából.
Hirdetés

Az étterem férőhelye 38 fő

Az enteriőr Eleni Petaloti és Leonidas Trampoukis építészek munkáját dicsérik

A tervezői duó feltett szándéka volt, hogy a különböző kultúrákat kellő odafigyeléssel ötvözzék, ne legyenek benne szélsőséges vagy túlzó részletek. Ebben ideális partnerek voltak a tulajdonos és gyűjtő Philippos Tsangrides számára, aki azt szerette volna, hogy olyan helyszínt hozzanak létre, amely tükrözi művészi látásmódját és világjáró érzékenységét. A kortárs görög alkotók eklektikus művészeti gyűjteményét és az egyedi készítésű bútorokat felvonultató 38 férőhelyes étteremben a művészi gyakorlat és az ipari formatervezés közötti határvonal elmosódik, emellett összhangba kerül a csúcskategóriás gasztronómia és a bisztró stílus fúziójával.

A helyiség világos és szellős, köszönhetően az acélkeretes ablakoknak

A modernista irodaház földszintjén kialakított helyiség kompakt méretű alapterülete ellenére világos és szellős, köszönhetően a két oldalon lévő, padlótól a mennyezetig érő, dupla magasságú, acélkeretes ablakoknak. Az építészek a hely alapvetően ipari jellegét azzal ellensúlyozták, hogy a bárpultot és a félemeletet a tér hátsó részén vörösesbarna faburkolattal fedték le, ami a századközepi modern elegancia érzetét kelti, emellett melegséget kölcsönöz a térnek. Mindez ráadásul izgalmas kontrasztot alkot a vörös márvány asztallapok és pultok mellett a rozsdamentes acél elemekkel, illetve a terrazzo padlóburkolattal, amelyet Vasilis Papageorgiou művész direkt az étterem számára készített. Mindezt a rózsaszín székek fogják össze, amelyeket Petaloti és Trampoukis a Gallina gyűjtő-tulajdonosának tiszteletére tervezett. 

A Gallina terrazzo padlóburkolatát Vasilis Papageorgiou művész direkt az étterem számára készítette

A kínálat csúcskategóriás gasztronómiát a „comfort food”-ok iránti érzékenységgel ötvözi

A művészet, a kézművesség és az ipari formatervezés keveréke tükröződik Pavlos Kiriakis séf kulináris ajánlatában is, amely a csúcskategóriás gasztronómiát a „comfort food”-ok iránti érzékenységgel ötvözi. A görög, francia és skandináv ízeket és technikákat ötvöző menü kozmopolita hangulatát kreatívan kiegészítik a kiadós fogások. A Gallina gasztronómiai kínálatát tökéletesen kiegészíti a Giannis Gougoutoudis sommelier által összeállított, több mint 500 tételből álló, natúr borokra összpontosító borlista.

Az étterem több, mint 500 tételből álló borlistáját Giannis Gougoutoudis sommelier állította össze

 

Fotók: ÁYLO STUDIO, Dimitris Andritsos & Myrto Karagiannidou

Forrás: Yatzer

 

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram