55 éve viszik családi éttermüket Lombardiában, a legmagasabb éttermi minősítéssel, a 3 Michelin-csillaggal jelezve teljesítményüket. Egyszerre elegáns és személyes, amit képviselnek, a luxusalapanyagok mellett csúcsra járatva olyan ételeket, mint a paradicsomos paccheri tészta parmezánnal, amelyet az étterem törzsvendégei nem is engednének levenni az étlapról. Külföldön élő olaszok járnak a Da Vittorióba ilyen hihetetlenül egyszerű ételért, ami úgy van elkészítve, amivel valóban három csillagot lehet szerezni.
A családi vállalkozásként működő Da Vittorio egyik testvéréttermét St. Moritz luxusnyaralóhelyen működtetik Svájcban. A család pedig azon kevés vendéglátósokhoz tartozik, akik nem csak helyben képesek világszínvonalút nyújtani – hanem más földrészeken is. 2018-ban Sanghajban nyitott új éttermet az Olaszországban celebséfként aposztrofált éttermes – ami odakint egy teljesen más dimenziót jelent.
A Brexittől függetlenül Enrico Cerea látott fantáziát Nagy-Britanniában. London Mayfair negyedében nyílt egy Harry's Bar, Olaszország egyik legmenőbb exportcikke – amely az amerikai gyökerek után Olaszországban lett legenda, most pedig Londonba utazik.
Nincs másról szó, mint amit látunk a Covid, sőt a Covid előtt óta: a vendégek fejében hivatkozási pontként, avagy márkaként működő helyeknek van most létjogosultsága. A Harry's Bar turistamivolta ide vagy oda, mégiscsak referencia. Velence után Londonban is – főleg, ha Enrico Cerea, avagy Chicco adja hozzá a nevét és minőségét.
Tudjon meg többet az olasz Harry's Barról!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.