Hirdetés
Hirdetés

A Bíró Lajos-féle Buja Disznó(k) a Balatonra is leköltözik nyáron

SZERZŐ: DiningGuide
2022. június 10.
Szaporodnak a Buja Disznó(k), a Városliget után az északi parton is tábort ver Bíró Lajos street food projektje.
Hirdetés

Bíró Lajos legendás disznóságai a Balatonon - szól a velős bemutatkozás, és bár velős pirítóst épp nem kínál az északi parton is felbukkanó Buja Disznó(k), a stílusba éppenséggel beleférne.

A Buja Disznó(k) a Hold Utcai Piac bezárása után sem tűnt el, Bíró Lajos és csapata Budán folytatta a piacozást. A Fény Utcai Piacos főzések, pezsgőzések a bezárásokkal tarkított, zűrös elmúlt évek kedvelt hétvégi eseményévé váltak. Bíró Lajos csak úgy lubickol kedvenc műfajában: jó hangulatú főzések, fúziós őrületek, koccintások. A vietnámi húsleves óriás tiroli májgombóccal, a szingapúri húsleves és a spenót-bundáskenyér-garnéla trió is emlékezetesek a Fény utcai ételbárból.

Lallipop / Fotó: Buja Disznó(k) Szigliget

Egy városligeti kioszkban nemrég megnyitott a Buja Disznó(k) Liget, most pedig itt az új állomás, a Szigligeti Várudvar. A séf hozza a formáját, tányérról lelógó rántott hús és máj nélkül nincs Buja Disznó(k) – nyár pedig nincs lecsó nélkül. Bíró Lajos tartja magát a piacon megismert laza, de ütős ételek elgondolásához, lesz sült kolbász a Lajos által preferált Globus-mustárral, valamint a Lallipop néven futó gasztrogeg. A koreai stílusban, édes-sós ropogós bundában kisütött rántott sajt nyalókaként érkezik papírtányéron.

A Gerendai Károly és üzlettársai által nyitott ételudvar tavaly megosztotta a közönséget, de idén új erőkkel ismét bejelentkezik a szigligeti vár mellett található szabadtéri helyszín. Az immár Rácz Jenő executive séf vezetése alatt futó Ráday utcai Costes is megmutatja itt street food arcát, és szintén Rácz Jenő projektje, a Nem rossz új koncepcióval megy tovább. Nem Rossz süti néven a bemutatkozás szerint "exkluzív desszertekkel rukkol elő" az étteremtulajdonos séf.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram