Bíró Lajos legendás disznóságai a Balatonon - szól a velős bemutatkozás, és bár velős pirítóst épp nem kínál az északi parton is felbukkanó Buja Disznó(k), a stílusba éppenséggel beleférne.
A Buja Disznó(k) a Hold Utcai Piac bezárása után sem tűnt el, Bíró Lajos és csapata Budán folytatta a piacozást. A Fény Utcai Piacos főzések, pezsgőzések a bezárásokkal tarkított, zűrös elmúlt évek kedvelt hétvégi eseményévé váltak. Bíró Lajos csak úgy lubickol kedvenc műfajában: jó hangulatú főzések, fúziós őrületek, koccintások. A vietnámi húsleves óriás tiroli májgombóccal, a szingapúri húsleves és a spenót-bundáskenyér-garnéla trió is emlékezetesek a Fény utcai ételbárból.
Egy városligeti kioszkban nemrég megnyitott a Buja Disznó(k) Liget, most pedig itt az új állomás, a Szigligeti Várudvar. A séf hozza a formáját, tányérról lelógó rántott hús és máj nélkül nincs Buja Disznó(k) – nyár pedig nincs lecsó nélkül. Bíró Lajos tartja magát a piacon megismert laza, de ütős ételek elgondolásához, lesz sült kolbász a Lajos által preferált Globus-mustárral, valamint a Lallipop néven futó gasztrogeg. A koreai stílusban, édes-sós ropogós bundában kisütött rántott sajt nyalókaként érkezik papírtányéron.
A Gerendai Károly és üzlettársai által nyitott ételudvar tavaly megosztotta a közönséget, de idén új erőkkel ismét bejelentkezik a szigligeti vár mellett található szabadtéri helyszín. Az immár Rácz Jenő executive séf vezetése alatt futó Ráday utcai Costes is megmutatja itt street food arcát, és szintén Rácz Jenő projektje, a Nem rossz új koncepcióval megy tovább. Nem Rossz süti néven a bemutatkozás szerint "exkluzív desszertekkel rukkol elő" az étteremtulajdonos séf.
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2023-ban.