A tortabolt egyből a hotel lobbijából nyílik – a megújult tér a a Lingnan kultúra (más néven kantoni kultúra) vonzereje előtt tiszteleg, kiemelve a Lingnan kerteket, amelyeket Thomas Allom brit építész és neves topográfiai művész ábrázolt. Thomas Allom metszeteit számos 19. századi útikönyv illusztrálására használták.
A zöld tónusok, a 19. századi Guangzhou csodás falfestményei és az antik és modern stílust vegyítő, egyedi bútorok különleges környezetet teremtenek a cukrászda kézműves alkotásai számára és méltó teret szolgáltatnak a Mandarin Oriental ünnepélyes teadélutánjainak.
A látogatók egy hosszúkás, valamivel sötétebb előcsarnokon keresztül jutnak el a Mandarin Cake Shop terébe, így a folyosó végére érve meglepetésként hat a hatalmas belmagasságú, fényárban úszó cukrászda. A zöld folyosót antik, bronz vitrinek és francia stílusú, boltíves fülkék díszítik, a vendégek egy ékszer tárolóra emlékeztető, polírozott acél vitrin mellett haladnak el, ami a kézműves cukrászda sütemény különlegességeit vonultatja fel.
A cukrászdáig vezető folyosó letisztult és kortárs, minimalizmusa kontrasztban áll a cukrászda díszes, antik bútoraival. A két tér eltérő miliője a múlt és a jelen találkozásának lehetőségét teremti meg.
A cukrászdát és a teázót egyesítő főtér kialakítása Thomas Allom Lingnan kertjeit ábrázoló illusztrációiból merít. A bejárat felett impozáns fém kupola őrzi a tavon csónakázók képét, megadva a hely alaptónusát az érkezők számára.
Hála a padlótól mennyezetig nyúló ablakoknak természetes fényben úszik a helyiség, a tradicionális Lingnan belső terek kötelező eleme, a zsalugáter, játékosan oszlatja a napsugarakat. A nagy belmagasság és a trópusi növényekre nyíló kilátás miatt az az érzésünk, mintha egy Thomas Allom által festett kertbe érkeztünk volna.
Az egyedi vitrinek, polcok és egyéb antik bronzból készült, illetve polírozott acél és fa bútorok a hagyományos kantoni berendezési tárgyakra emlékeztetnek. A barokk és rokokó elemek finom beépítése francia kifinomultságra utal. A tér közepén a folyosóhoz hasonlóan ékszerdoboz-szerű vitrin helyezi középpontba az előkelő süteményeket, emelve a tér fényűző és előkelő hatását.
Fotók: BORIS, Jack Qin
Forrás: yatzer.com
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.