Hirdetés
Hirdetés

Kihirdettük a 2020-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála nyerteseit!

SZERZŐ: DiningGuide
2020. február 24.
a TOP100 rovat
támogatója
Több kiváló új étterem az állócsillagok mellett – így tudnánk tömören jellemezni az imént zajlott le az idei Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála színpadképét. Az év egyik legjelentősebb gasztronómiai eseménye. Átadtuk az okleveleket az ország 10+2 étterme képviselőjének, amelyek a tesztelési eredményeink alapján tavaly óta országos szinten a legmagasabb színvonalon teljesítettek. Idén az Év Étterme Díj mellett további 11 különdíjat is kiosztottunk. Tartsanak velünk!
Hirdetés

Az idén piros színűre szabott étteremkalauz színvilága uralta a színpadképet. Látványban és zenében is emeltünk a hatásfokon, egészen megkapó pillanatai is voltak az átadónak. Ilyen volt az Életműdíjat kiérdemelt Déryné-maître, Pergel József díjátvétele, Tóth Szilárd színpadra lépése a SALT Étteremből vagy Farkas Richárdé a Pajtából, akiket hangos ováció fogadott a közönség soraiból.

Idei újdonságként megjelent három új elismerés is feltűnt a különdíjak között. A Dining Guide első "zöld" díját, a Römerquelle támogatásával átadott Fenntarthatósági Díjat  egy olyan étterem kapta, ahol egész évben kiemelkedő nívójú munka folyik azzal a céllal, hogy újra felfedezzék a környék elfeledett alapanyagait, és megvalósítsák a valódi farm-to-table koncepciót. Az őriszentpéteri Pajta Étterem séfje, a tavalyi év Ifjú Séftehetsége díj nyertese, Farkas Richárd vehette át az elismerést.

Hirdetés

Az Év Vidéki Étterme Díjat az a gondolat ihlette,  hogy ma már a több olyan vendéglátóhely működik országszerte, amelynek az országos élbolyban a helye. Közülük is kiemelkedő a következő díjazott, amelyről nem túlzás azt állítani, hogy megcsinálták a lehetetlent: az ország egy eldugott szegletében, egy olyan kisvárosban csináltak topéttermet, amely az ő hihetetlen munkájuknak köszönhetően lett úticél az étterembe járók körében. Az idén elsőként átadott Év Vidéki Étterme Díjat az encsi Anyukám Mondta érdemelte ki, a Dudás-fivérek pedig sajnos nem tudták személyesen átvenni a díjat.

Az Év szerethető Étterme Díj a Törley Pezsgőpincészet támogatásával jöhetett idén létre. Az oldalunkon hónapokon át futott a Szerethető éttermek cikksorozat, amely idén tavasszal folytatódik tovább. Az eddig szereplő 25 étterem közül választotta meg a zsűri az Év Szerethető Étterme Díj nyertesét. És hogy mitől is szerethető egy étterem? Egy hely, ahová nem csak étkezni járunk. Ahol igazán vendégként érezhetjük magunkat, és ahol már ismerősként köszöntenek bennünket. Éttermek, amiknek saját egyénisége, stílusa és atmoszférája van. A külföldi étteremtesztelők erre használják az ambiance kifejezést. A Dining Guide-gálák történetében először a Két Szerecsen Bisztró nyerte el ezt a címet!

Másodszorra osztottuk ki a Miele támogatásával az Év Ifjú Séftehetsége Díjat, amelyet szintén egy "newcomer" étterem, a Laurel Budapest rátermett és kreatív fiatal séfje, a legjobb hazai fine dining éttermekben edződött Mede Ádám nyert el idén.

Hirdetés

Az egykori street food díjunk kelt új életre az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díjjal, amelyet idén a croissant-őrült Freyja – the croissant story csapata érdemelt ki állhatatos pékmunkájukkal és a híres-neves 27 rétegű croissant-jukkal. A komáromi prémium csokoládémárka, a ZAX támogatásával idén harmadik alkalommal vihette haza az Év Cukrászdája Díjat a hazai cukrászszakma legnagyobb alakja, Mihályi László.

Magyarország top 10+2 étterme között ott a helye az idén 30 éves fennállását ünneplő Arany Kaviár Étteremnek Kanász László séf vezetésével, és az egyik legújabb Michelin-csillagos étteremnek, amelynek séfje, Veres István a Bocuse d'Or hazai döntőjét is megnyerte, a Babel Budapestnek. Idén négy topséf is duplázott az élbolyban, ugyanis Sárközi Ákos a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra Étteremmel is színpadra állhatott, akár csak a kétszer egy Michelin-csillagot képviselő Costes és Costes Downtown éttermek séfje, a Magyarországra 2019-ben végleg visszatért Miguel Vieira. Két új és a megnyitásával nagy sikert aratott étterem is berobbant a 2020-as toplistára: a Tóth Szilárd vezette és azonnal a gourmet közönség kedvencévé lett SALT Étterem, amely egyúttal az Év Innovatív Konyhája Díj nyertese is; valamint az Erdei János és Nicola Portinari vezette Pasztell, amely egyúttal történelmet is írt a hazai éttermek történetében, hiszen most történt meg először, hogy egy 2 Michelin-csillagos étteremtulajdonos-séf (Nicola Portinari személyében) olyan bizalmat szavazzon egy hazai étteremnek, hogy résztulajdonosként is beszálljon a működtetésébe. A Pasztell egyúttal az Év Legígéretesebb Étterme Díj birtokosa is 2020-ban, a Master Good támogatásával. Ne feledkezzünk el a St. Andrea Restaurantról sem, ameéy Barna Ádám biztos kezű irányítása alatt egyre karakteresebb modern magyar konyhát visz, és idénis ott van a helye a legjobbak sorában.

Szintén óriási ovációt kapott Magyarország és a közép-európai régió egyetlen két Michelin-csillagos éttermét vezető séfje, Mészáros Ádám, akinek bérelt helye van a hazai csúcséttermek körében, ezenkívül pedig a Dining Guide egyik legnagyobb presztízsű díját vihette haza, az Év Séfje Díjat.

Végül pedig még egy egy duplázást jelenthetünk be Magyarország leghíresebb séfpárosa révén, Szulló Szabina és Széll Tamás ugyanis a Michelin-csillagos Stand Étteremmel és a Michelin Guide Bib Gourmand-ajánlású Stand25 Bisztróval is színpadra állhatott a legjobbak között. A Dining Guide idei fődíját, avagy a legnagyobb elismerését, az Év Étterme Díjat a Stand Étterem nyerte el, ezzel szintén duplázva, hiszen az előző évi sikert ismételték meg ezzel.

Gratulálunk minden díjazott és toplistás étterem teljes csapatának!

A 2020-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj nyertese a Stand Étterem

A Dining Guide-különdíjak 2020-ban:

• Dining Guide Römerquelle Fenntarthatósági Díj: Pajta
• Dining Guide Az Év Innovatív Konyhája Díj: SALT
• Dining Guide Master Good Az Év Ígéretes Étterme Díj: Pasztell
• Dining Guide Az Év Séfje Díj: Mészáros Ádám (Onyx)
• Dining Guide Miele Az Év Ifjú Séftehetsége Díj: Mede Ádám (Laurel Budapest)
• Dining Guide Az Év Éttermi Szervize Díj: Arany Kaviár Étterem
• Dining Guide Törley Pezsgőmanufaktúra Az Év Szerethető Étterme Díj: Két Szerecsen Bisztró
• Dining Guide Életmű Díj: Pergel József (Déryné Bisztró)
• Dining Guide Az Év Vidéki Étterme Díj: Anyukám Mondta
• Dining Guide Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj: Freyja – the croissont story
• Dining Guide ZAX Az Év Cukrászdája Díj: Mihályi Patisserie

Top 10 +2 étterem:

• Arany Kaviár – Séf: Kanász László
• Babel Budapest –Séf: Veres István
• Borkonyha – Séf: Sárközi Ákos
• Costes – Séf: Miguel Vieirea
• Costes Downtown – Séf: Miguel Vieirea
• Onyx – Séf: Mészáros Ádám
• Pasztell – Séf: Erdei János
• SALT – Séf: Tóth Szilárd
• St. Andrea Restaurant – Séf: Barna Ádám
• Stand – Séfek: Széll Tamás és Szulló Szabina
• Stand 25 – Séfek: Széll Tamás és Szulló Szabina
• Textúra – Séf: Sárközi Ákos
Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram