Hirdetés
Hirdetés

2019 után idén először újra megszervezik a Gourmet Fesztivált

SZERZŐ: DiningGuide
2022. január 19.
A Gourmet Fesztivál is kiheverte a pandémiát, kitűzték az idei fesztivál időpontját.
Hirdetés

Idén már a 12. alkalomra került volna sor, de a járványhelyzet közbeszólt, így szép kerek, 10. jubileumát rendhagyó módon idén ünnepli Magyarország vezető gasztronómiai fesztiválja, melynek évről évre a Millenáris Park nyújt otthont.

Mai szemmel szinte zavarbaejtő látni az alábbi fotót a maszk nélkül hömpölygő tömegről a rendezvényen. Tavaszig még elválik, hogy a szabadtéri eseményen kötelező lesz-e a maszkviselés, de az biztos, hogy sem a szinte szokásosan érkező esők, sem a maszkhordás nem fogja megakadályozni a közönséget abban, hogy a bejáratnál kapott poharakban sűrűn koccintsanak a pendémia miatt akár rég nem látott távolabbi ismerősökkel.

A fesztiváltematika az Örökség

A fesztivál közleményében írtak alapján, Nemes Richárd főszervezőt idézve a jubileum alkalmából arra kérik „a kiállító éttermek séfjeit, hogy személyes recepteket, ételeket vegyenek majd elő, megfűszerezve azokat saját történeteikkel.”

Gerendai Károly tulajdonos így összegezte a kerek évfordulóját ünneplő rendezvény idei üzenetét: „A Fesztivált azzal a céllal hívtuk életre annak idején, hogy a minőségi gasztronómiát a szélesebb hazai közönséggel is megismertessük. Az elmúlt időszak, a turizmus jelentős visszaesése azt erősítette meg, hogy mennyire fontos a hazai közönség, milyen nagy szükség van a magyar látogatókra ahhoz, hogy az itthoni gasztronómia kiváló képviselői talpon tudjanak maradni.”

Hirdetés

Sűrű lesz az idei tavasz a meghatározó gasztronómiai programok terén. Március 23-24-én hazánkban, Budapesten rendezik meg a Bocuse d'Or európai döntőjét; május utolsó hétvégéjén pedig végre újra több napot együtt tölthetnek a hazai gasztronómiai szakma résztvevői és az ínyenc közönség a Millenárison.

A Gourmet Fesztivál időpontja: 2022. május 27-29.

A legutóbbi, 2019-es rendezvény megörökített pillanatai:

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram