Hirdetés
Hirdetés

12 hely, ahonnan érdemes tortát rendelelni

SZERZŐ: DiningGuide
2016. november 30.
Tortát rendelni egyáltalán nem olyan könnyű feladat, mint aminek sokan hiszik. Legalábbis ha jó tortát szeretnénk. Ezért felkerestünk számos helyet, rendeltünk 12 tortát, majd összehívtuk a Dining Guide torta-ellenőrző bizottságát, és végigkósoltuk őket.
Hirdetés

A bizottságban Baracskay Angéla, Segal Viktor, Gianni Annoni, Schiffer Miklós és a Dining Guide szerkesztői kaptak helyet...valamint a 9 éves Marci is, hiszen egy tortából legnagyobb részben a gyerekek esznek, az ő véleményük is nagyon fontos (Marci véleményét szó szerint, filter nélkül közöljük). Mindegyik helytől olyan tortát kértünk, amely különösen népszerű az adott kínálatban. Ennél konkrétabb megkötést nem adtunk. Következzenek a torták, amelyeket mind csak ajánlani tudunk.

Egy Csipet Torta
Az Egy Csipet Tortára az interneten figyeltünk fel, szinte véletlenül, hiszen ez a hely egyáltalán nem hájpolja magát. Viszont annyira szépnek találtuk a tortáikat, hogy valójában ők inspirálták ezt a torta ajánlót. A sós-karamellás betontortát kóstoltuk tőlük. "Igazi hipster torta hipster ízekkel" – ahogyan Angéla fogalmazott. A többiek értékelésében is az olyan szavak játszották a főszerepet, mint az "izgalmas, bátor ízek", és a "dizájnos, modern, stílusos kinézet". A gyönyörű külső nem hozott csalódást belül sem.

Hirdetés

Kinek ajánljuk? Akik szeretnének valami szokatlannal és izgalmassal villantani, és tényleg valami gyönyörűt tennének az ünnepi asztalra.
Miért ajánljuk? Mert szép, különleges, és ennek egyáltalán nem esik áldozatul az íz.
Mit mond Marci? "Gyerek íznek nem feltétlen felel meg. A kinézete rendben van."

Émile
Ez a torta is olyan szép és elegáns, hogy Gianni például rögtön haza akarja vinni, és szuper téli tortának nevezi. Ez a torta különben az Émile saját "találmánya", reményeik szerint a jövő süteménye, amely akár akkora utat is bejárhat, mint a Gerbeaud szelet. A bizottság mind méltatja a felismerhető alapanyagokat és a gyönyörű állagot, ami nem a zselatintól tökéletes, hanem a tortában rejlő tudástól.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik olyan tortát szeretnének, amelyben a hagyomány és a modernség is jelen van.
Miért ajánljuk? Mert az Émile süteménykínálata azonnal meggyőzőtt minket, és ez torta formájában is abszolút működik.
Mit mond Marci? "Külsőre ez tetszik a legjobban, íze egyszerűen kiváló."

Torta Pont
Ez a torta egészen Balassagyarmatról érkezett, és a kinézetével kapcsolatban megoszlottak a vélemények. Voltak, akik kimondottan házias, afféle nagymama tortáját látták benne, de voltak, akik pont a divatosságát emelték ki. Gianni komfortzóna tortának nevezte, Angélát pedig a gyerekkorába repítette. "A málna íz nagymamám jellegzetes málnaszörpjére emlékeztet, akárcsak a krém, valamint a piskóta íze és állaga" – mondta.

Kinek ajánljuk? Elsősorban azok fogják szeretni, akik nem igénylik a "faksznit", de elvárják a minőséget.
Miért ajánljuk? Mert egy korrektul elkészített torta, ami nem akar ennél több lenni.
Mit mond Marci? "Nagyon finom, a kinézete is szuper. Gyereknek tökéletes."

Kiosk
A Kioskból érkező mangós csokoládétorta kóstolásakor a "minőségi" volt a leggyakrabban használt jelző. Viktor a mangó és a csoki "klassz összehangolását" méltatja, Angéla a mousse krémessége és a tortában lévő vékony, roppanós réteg összhangját emeli ki. Valóban minőségi torta, érezhetően kiváló alapanyagokból.

Kinek ajánljuk? Aki a csokoládétorta fogalmát szereti tágan és izgalmasan értelmezni.
Miért ajánljuk? Mert magas színvonalú, szépen összerakott torta.
Mit mond Marci? "A mangó nagyon ötletes!"

Hirdetés

Ritz Carlton
Ez volt az a torta, a royal csokoládé, ami osztatlan sikert aratott. Keresve sem talált benne hibát a bizottság (pedig a bizottság elég szigorú volt). Viktor egyenesen isteninek minősítette, és csokimennyországként emlegette. Angéla így foglalta össze: "Őszintén? Nagyon meglepődtem, mert ez volt a kedvencem. Valamiért azt hittem, majd egy kisebb manufaktúra fogja nálam elvinni a prímet. Klasszikus a legjobb értelemben, sehogy nem lehetne belekötni. Mert ha a dísztítést nézzük, akkor a klasszikus francia cukrászkönyv borítója lehetne, ha belsejét, akkor pedig a könyvben lévő recept."

Kinek ajánljuk? Annak, aki úgy szeretne klasszikus csokitortát enni, hogy közben izgalmat érez.
Miért ajánljuk? Mert ez a torta élmény, a hely pedig állandó magas szintet hoz.
Mit mond Marci? "Nagyon tetszik, íze is tökéletes."

Desszert.Neked
A Desszert.Neked a Bounty süteményük torta változatát kínálta. Angéla így fogalmazott: "Bea és Peti védjegye már messziről látszik. A csokoládé spirált a desszerten másnál itthon nem is nagyon láttam ilyen formában. Nagyon kis csillogós, babapúderes desszert, így a csajok körében nagy sikere lehet. Pláne, hogy a mousse torta gluténmentes (amitől ne rázzon ki senkit a hideg, mert eddig is használta mindenki ezt a technikát, csak nem mondta), így halleluja, a glutén érzékenyek is fogyaszthatják a desszertet. Állagában és ízében tömör, nem kétszeletes kategória, viszont minőségi."

Kinek ajánljuk? Annak, aki a tortára is úgy gondol, mint egy modern és innovatív desszertre...és persze szereti a kókuszt.
Miért ajánljuk? A Desszert.Neked az első pillanattól meggyőző, és ez a tortáikban is tükröződik.
Mit mond Marci? "Ötletes, hogy a Bounty "paródiáját" valósították meg."

Sugar Shop
Sok családban biztos elsőként ugrik be a Sugar Shop, ha tortavásárlásra kerül sor. A Winter Tale nevű torta szintén egy mousse, amely egy fűszeres kekszrétegen foglal helyet, közte vörösboros aszalt fügével, szilva- és sárgabarck lekvárral. A bizottság kóstolás közben folyamatosan a karácsonyt emlegeti, igazi téli, és meglehetősen erőteljes ízek uralják a tortát.

Kinek ajánljuk? Elsősorban azoknak, akik a karácsony ízeit tortaformában is szeretnék élvezni, és nem félnek az édestől.
Miért ajánljuk? Mert szép, stílusos torta, ami azonnal karácsonyi hangulatba hoz.
Mit mond Marci? "Másra számítottam, mielőtt megkóstoltam."

Preston
A Preston torta is olyan gyönyörű, hogy az ember nehéz szívvel vág bele, mert fél, hogy elillan a varázs. Ami először szembetűnik ezen a narancsos csokoládétortán, hogy nagyon jó minőségű a piskótája (ami nyilván nélkülözhetetlen is, hiszen egy ilyen megjelenésű tortába sok piskóta kell). "Vannak szép torták, és van a Preston, ami ad egy pluszt nekem, egy jóleső, mosolygós érzést – mondta Angéla. – Etalon piskótával, ami könnyű, de tart, a krém pedig fenomenális a narancsos ízvilággal." Miklós mindössze egyetlen szóval foglalja össze: "cukorsüveg".

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik makulátlanul gyönyörű tortát szeretnének, és szeretik a pasztell színeket.
Miért ajánljuk? Mészáros Andrea torták iránti szenvedélyét profi szintre hozta, megkérdőjelezhetetlen, amit képvisel.
Mit mond Marci? "Lehetene több díszítés, de nem a kinézete a legfontosabb...fura ez az íz, de nem rossz!"

Raj Ráhel 
Ráhel nem viccel: gesztenyetortája mellé egy kis flódnit is csomagol, mert azt vallja, aki nála jár, annak meg kell kóstolnia a flódniját. De visszatérve a tortára, ez gesztenyetorta a javából. Nem dísznek, nem mutatóban van rajta a gesztenye, hanem uralkodik rajta. Egyébként egy klasszikus, egyszerű torta, jó értelemben véve.

Raj Ráhel tortájáról már a fotózás előtt lelopkodták a kicsi gesztenyeszíveket

Kinek ajánljuk? Annak, aki szereti a szezonalitást ünneplő tortákat...és persze a gesztenyét.
Miért ajánljuk? Raj Ráhel tortái nagy múltra tekintenek vissza, méltán kézenfekvő választás.
Mit mond Marci? "A gesztenye elnyom minden más ízt."
Gerbeaud
"Igen, ez a torta teljesen egyben van. Illat, íz, édesség, savasság remekül összehangolva" – foglalta össze Viktor, és Miklós is a kedvencei közt jelöli. Angéla sem fukarkodott a dícsérettel: "A praliné és a sárgabarack már bevált ízkombináció, így már csak azt kellett érezni, hogy milyen az összhatás. Nagyon jó, imádtam, a barack savas volt, szép elegáns kivitelezés, fénylő glaze, könnyű mousse, ropogós és enyhén édes piskóta."

Kinek ajánljuk? Aki biztosra akar menni.
Miért ajánljuk? Mert a Gerbeaud hű a nevéhez, és folyamatosan magas minőséget kínál, hiba nélkül.
Mit mond Marci? "Finom volt!"
Édesem
A Snickers névre hallgató torta értelemszerűen ennek a világhírű csokoládészeletnek az ízvilágára építkezik, de persze tele van csavarral. Az ízek közül a karamell dominál. Elsősorban gyerektorta, úgy is néz ki, mintha egy ügyes anyuka készítette volna, aki épp a legjobb formában van, és minden úgy jön neki össze, ahogyan a nagy könyvben meg van írva. A tesztelők a végére hagyták ezt a tortát, mert látták, hogy nem lesz a legkönnyebb, és valóban: ebből egy szelet is elég.

Kinek ajánljuk? Aki szereti az "otthonos", de modern, "csavaros" megoldásokat.
Miért ajánljuk? Mert az Édesem műhelyből jó dolgok kerülnek ki.
Mit mond Marci? "A karamella kicsit kemény, a torta kinézete nagyon jó."

Andrész Cukrászda
A biatorbágyi cukrászda süteményeire a Táblában figyeltünk fel, és Fehér Gábor séf ajánlotta figyelmünkbe ezt a tortát. Viktor szerint "ez a torta! Könnyű, édes, és a gyümölcsréteg kellően ellensúlyozza a krém édességét." Miklósnak is tetszik, bár szerinte ez pont, hogy nem torta, hanem mousse. Angéla szerint "nem egy agyontexturált darab, de nagyon elegáns a kivitelezése."

Kinek ajánljuk? Annak, aki szereti a klasszikus gyümölcsös tortákat, de nem szeretné megunni őket.
Miért ajánljuk? Mert Fehér Gábornak sokmindent elhiszünk.
Mit mond Marci? "Fura az íze, semmiképpen sem negatív, de nem is pozitív értelemben. De azért jó volt."

A cikknek lesz folytatása is, mert akad még néhány hely, ahonnan nagyon jó tortákat lehet rendelni, és ezeket is be fogjuk mutatni.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram