Hirdetés
Hirdetés

A N'iceroll hype mögé néztünk: Zsófi, a fagyitekercs és a rossz zsaru

SZERZŐ: Lami Juli
2017. május 18.
Ha ez egy Guy Richie film lenne, akkor ezzel a címmel próbálnánk eladni a sztorit. Viszont ez nem egy Guy Richie film, a sztorit pedig nem kell eladni, ugyanis nem szorul rá. Ellátogattunk a Radnóti Miklós utcai N'icerollba, és kicsit alaposabban a pult mögé néztünk, hogy lássuk, mi van a hype mögött.
Hirdetés

És nagyon sokáig nem is kellett kutakodnunk, mert a pultban ismerős arcot pillantottunk meg. A Radnóti Miklós utcai kicsi üzletben ezelőtt is egy "tekerős" koncepció valósult meg, csak az éppen palacsinta volt, és a bulinegyedbe költözött. Most viszont a kör alakú lap, amin a fő attrakció készül, nem forró, hanem jéghideg, egészen pontosan mínusz 30 Celsius fokos, erre lapítják ki az összes alapanyagot, és lesz belőlük két perc elteltével fagyitekercs.

A fagylaltok kétféle alapból készülnek: tejes-tejszínesből, valamint kókusztejesből, úgyhogy a vegánok is örülhetnek, mert itt nekik is számos ízkombináció áll rendelkezésükre. Vannak fix ízek, de létezik egy úgynevezett "my roll" is, amelybe azt kér a vásárló, amit szeretne.

Tekeredő belga csokoládé fagylalt friss meggyel

De most már térjünk az ismerős arcra, Böröcz Zsófira, aki az üzleti életben jártas társával közösen hozta létre ezt a különleges fagyizót. Zsófi a Budapesti Gazdasági Főiskolán végzett vendéglátás-szálloda szakon, és az egészséges táplálkozás lehetőségeiről írta a szakdolgozatát, majd a közétkeztetésben helyezkedett el. Ennek lassan tíz éve. Ezután a Baldaszti-csoportnál dolgozott, majd kiment Londonba, ahol kis túlzással mindent a nulláról kezdett újra. Először egy bárban dolgozott, aztán a Le Pain Quotidiennél kapott állást, ahol sikerült folyamatosan előbbre lépnie.

Fehércsokoládés passiógyümölcs fagyi, lime-os joghurtzselé, habcsók

Időközben megpályázott egy állást Gordon Ramsay-nél, ami szeptemberől lett volna esedékes, őt azonban azonnal felvették egy másik állásra a Maze Grillbe, és végül ez utóbbit választotta, mert szeptemberig még hónapok voltak hátra. Eközben azonban már jelentkezett a Basque Culinary Centerbe, egy masterképzésre, amely az innovatív étteremvezetésről szólt. Az ott töltött kilenc hónapban elképesztő szakmai fejlődésen ment keresztül, olyan előadóktól tanulhatott, mint Heston Blumenthal vagy Ferran Adriá.

Pina Colada fagylalt friss mentával, extra ananásszal

Gyakorlati idejét a három Michelin-csillagos Martin Berasategui étteremben töltötte. Négy hónapig a desszertpályán volt, ahol saját bevallása szerint rengeteget tanult a tökéletes munkavégzésről. Aztán – némi küldetéstudattal is felfegyverkezve – visszajött Budapestre, és különböző helyek megnyitásában és/vagy fellendítésében segédkezett. Ilyen volt a Mozsár Kávézó, ahol üzletvezetőként dolgozott, az Elysée, vagy legutóbb a Babka.

Rákóczi Túrós házi sárgabaracklekvárral, friss túróval, habcsókkal és kekszmorzsa - N'iceroll / Facebook

Ekkoriban találkozott Wenhardt Norbival, a "rossz zsaruval", aki üzleti formát adott Zsófi gasztronómiai tudásának, és ketten megalapították a Gasztrokommandó nevű tanácsadó céget. Az Oh My Green nyitását már ebben a felállásban segítették, de foglalkoznak rendezvényszervezéssel és forgatásokkal is. A N'iceroll az első saját üzletük, amelynek fő attrakciója a thai mintára készülő, helyben, a vendégek szeme láttára felgöngyölt fagyi, amelyben nincs semmilyen adalékanyag, mesterséges színezék, térfogatnövelő, tartósítószer és ízfokozó.

Az ízek kitalálásánál nyilvánvalóan jól jöttek a Martin Berasategui-féle desszertpályán töltött hónapok,

de a mérce magas volt: Pierre Hermé ropogós palacsintatekercsének szárított változata például nem is került fel az étlapra, csak a napi ajánlatok közé (természetesen ez nem Pierre Hermé hibája, mielőtt bárki azt hinné, becsméreljük a művészetét).

Eper roll házi rebarbarapürével és kompóttal, kókuszchips-szel - N'iceroll / Facebook

Ahogyan azt már említettük, a fagylalt egy mínusz harminc fokos fémlapon készül, ide kerülnek az alapanyagok, amelyeket a kiképzett kollégák spatulával összedolgoznak, kilapítanak, majd feltekernek. Mindez két percet vesz igénybe, de megéri kivárni. Az üzletben kapható ezen kívül szendvics, smoothie-k és többféle ízesített víz is. Plusz pont jár a kedves, odaadó kiszolgálásért. Szép jövőt jósolunk a N'icerollnak.
Képek forrása: Dining Guide és N'iceroll Facebook

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram