Hirdetés
Hirdetés

Ezt is megértük: zsírszegény avokádót dobtak piacra

SZERZŐ: DiningGuide
2017. szeptember 11.
Felcsillanhat a kalóriaszámlálgatók szeme, Spanyolország beújított avokádófronton. Egy szakmai kiállításon mutatták be Madridban a zsírszegény avokádót. A hírek szerint a gyümölcs íze kevésbé karakteres, mint zsíros térsaié, belül szaftosabb, és ami az avokádók örök problémája: kevésbé gyorsan barnul be oxidáció hatására.
Hirdetés

 

Kép forrása: www.islabonitatropicalfruit.com

Egy átlagos avokádóénál 30 százalékkal kevesebb a zsírtartalma az új hibridnek. Átlagos alatt, ha egy 200 grammos gyümölcsöt értünk, az mintegy 30 gramm zsírt tartalmaz. Ebből körülbelül 20 gramm a sokat emlegetett, többszörösen telítetlen zsírsav, amely jó hatással van a szívre, és nem hízlal. A fennmaradó 10 gramm a "rossz" zsírok csoportjába tartozik. Sokan, akik nem szeretnének "zsírosan" táplálkozni, mégis tartanak az avokádó fogyasztásától, illetve a kalóriaszámlálásban hívők is kerülik az egyébként nagyon egészséges termés fogyasztását.
Persze nagy kérdés, hogy úgy egészségesebb-e egy gyümölcs, ahogyan az eredetileg megterem, vagy tényleg a zsírcsökkentésnek kell a szent célnak lennie.
Az "avocado light"-ot egyelőre csak Spanyolországban lehet majd kapni.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram