Zsálya, mascarpone, yuzu (desszert 6 főre)
Yuzu cremeux
Hozzávalók:
- 220 g yuzu fehércsokoládé
- 100 g tojássárgája
- 22 g keményítő
- 380 g tej
- 210 g tejszín
A keményítőt a tejben elkeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, tejszínt és egy csipet sót. Ezeket összekeverjük és vízgőz felett kezdjük melegíteni. Elkeverjük benne a csokoládé pasztillákat. Formába töltjük és fagyasztjuk.
Yuzu gél
Hozzávalók:
- 1 db yuzu
- 70 g kristálycukor
- 2,5 dl víz
- 4 g agaragar
Cukrot karamellizálunk és a yuzu lereszelt héját és kipréselt levét hozzáadjuk és 2,5 dl vízzel elkeverjük. Alacsony lángon főzzük, majd leszűrjük és a 4g agaragar hozzáadása után egy percig forraljuk. Kihűtjük, turmixoljuk és vákuumozzuk.
Mascarpone krém
Hozzávalók:
- 150 g mascarpone
- füstölt só
- 2 g szárított citromnád
Zsálya sörtésztában
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 4 g sütőpor
- 150 g sör
- 100 g víz
- egy csomag vaníliás cukor
- csipet só
Csomómentes masszát készítünk a hozzávalókból, beleforgatjuk a zsályaleveleket és a felesleget lehúzzuk róla, majd forró olajban aranybarnára sütjük.
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.