Hozzávalók:
Szarvasgerinc:
- 640 g szarvasgerinc (tisztított)
- sóoldat – 6 dkg/liter
- zöldfűszerek: kakukkfű, rozmaring, zsálya
- sarawak bors
Paszternákkrém:
- 1 kg paszternák
- 150 g salottahagyma
- 100 g vaj
- 300 g tejszín (35%)
- 1,5 dl Tokaji fehérbor
- 1 db vaníliarúd
Kelbimbós köret:
- 500 g kelbimbó
- 1 teáskanál Tokaji tárkonyos borecet
- 100 g aranymazsola
- 30 g pirított, tisztított dió
- 60 g forrázott gesztenye
- Olaj – szükség szerint
- 60 g vaj
- 2 g Ras el Hanout
- fél lime reszelt héja
- só, bors – ízlés szerint

Elkészítés:
1. A szarvasgerinc előkészítése
- A szarvasgerincet egészben 6%-os sóoldatban 8 órán át pihentetjük.
- Ezután egységesen 160 grammos szeletekre vágjuk.
- A szeleteket zöldfűszerekkel (kakukkfűvel, rozmaringgal, zsályával), Sarawak borssal és vajjal vákuumozzuk, majd 57 °C-on szuvidáljuk 45 percig.
2. A paszternákkrém elkészítése
- A salottahagymát vajon aranysárgára pirítjuk.
- Hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt paszternákot, valamint a zöldfűszereket. Fehérborral felöntjük és puhára pároljuk.
- Amikor a paszternák megpuhult, eltávolítjuk a zöldfűszereket.
- A párolt paszternákot thermomixerben vajjal, tejszínnel és a vaníliarúd kikapart magjával krémesítjük.
- Végül sűrű szitán átpaszírozzuk.
3. Kelbimbó és kiegészítők
- A megtisztított kelbimbót leforrázzuk, majd vajjal, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.
- Serpenyőben összepirítjuk az aranymazsolával, pirított dióval és forrázott gesztenyével, valamint a fűszerekkel (Ras el Hanout, fél lime reszelt héja).
- Egy csepp Tokaji tárkonyos borecettel ízesítjük.
4. A szarvasgerinc befejezése
- A szuvidált szarvasgerincet forró serpenyőben gyorsan körbepirítjuk.
- Pihentetjük, felszeleteljük, majd a felmelegített köretekkel tálaljuk.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.