Hirdetés
Hirdetés

Zajlik a jelölés: Baszk Kulináris Világdíj

2017. május 2.
A több mint 30 millió forintos díjat tavaly a venezuelai kakaóültetvényeken zajló munka humánusabbá tételéért ítélték oda, a zsűri tagjai között találjuk Joan Rocát, Ferran Adriàt, Heston Blumenthalt és René Redzepit is. "A jövő konyhája a humanista konyha" – fogalmazta meg a világdíj mottóját Joan Roca, aki nem csupán a világ egyik legnagyobbra tartott séfje, […]
Hirdetés

A több mint 30 millió forintos díjat tavaly a venezuelai kakaóültetvényeken zajló munka humánusabbá tételéért ítélték oda, a zsűri tagjai között találjuk Joan Rocát, Ferran Adriàt, Heston Blumenthalt és René Redzepit is.
"A jövő konyhája a humanista konyha" – fogalmazta meg a világdíj mottóját Joan Roca, aki nem csupán a világ egyik legnagyobbra tartott séfje, hanem az ENSZ jószolgálati követe is, aki világhírű séftársaival már a tavaly nyári riói olimpián is önkénteskedett.

A San Sebastiánban található Basque Culinary Center a világegyik vezető tudományos intézménye a gasztronómiában. A baszk szervezet alapította meg tavaly a Basque Culinary World Prize-t, amellyel a gasztronómia társadalomformáló erejére kívánják ráirányítani a figyelmet.
A 100 000 eurós díjat idén is egy olyan gasztronómiai projektnek szánják, amely egyszerre kreatív, innovatív és hasznos a társadalomra nézve. A díjra nem lehet jelentkezni, a szakmabeliek jelölhetik kollégáikat a gasztronómia bármely területéről.

Tavaly 30 országból 110 személy került a jelöltek listájára, és végül María Fernanda Di Giacobbénak ítélték oda a díjat, aki a venezuelai kakaóültetvények és csokoládékészítés területén végzett társadalmi munkájáért kapta meg a kitüntetést.
Idén május 19-ig zajlik a jelölési időszak, a díjátadóra pedig július 18-án kerül sor Mexikóvárosban.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram