Hirdetés
Hirdetés

Zajlik a gourmet farsang a Töltött Hold Gasztrovíkenden

SZERZŐ: DiningGuide
2019. március 2.
Csatlakozni ér!
Hirdetés

Hagyományteremtő céllal indult el négy éve a Töltött Hold Gasztrovíkend, a Belvárosi Piac legnagyobb, éves gasztro-eseménye. A program a farsang utolsó hétvégéjén zajlik a Hold utcai vásárcsarnokban, ahol nemcsak a „ház” éttermei és termelői várják a látogatókat, hanem vendégkonyhák és séfek érkeznek a közösségi standokra.

Idén március 1-3. között szerveződik az evőbuli – tehát akár most be lehet csatlakozni – a naponta változó éttermekkel és jól ismert séfekkel búcsúztatva a 2019-es farsangi szezont. A régiós ízektől a csúcskonyhák különleges fogásain át az igazi piaci klasszikusokig sokféle finomság várható a hétvégén.

Hirdetés

A piaci vendéglátóhelyek erre az alkalomra készülő kínálata mellett az ország kiemelkedő szakembereinek főztjét is kóstolhatjuk, akik egy-egy napra vendégséfként állnak be a közösségi stand konyhapultjai mögé. A balatonszemesi Kistücsök étterem viszont három napra a Piacra költözik, s fővárosi törzsvendégeiknek autóba sem kell ülniük egy jó ebéd kedvéért, és Pohner Ádám Lyon után a Hold utcában is bemutatkozik.

Péntek déltől a csarnok éttermei vártak mindenkit, vásárolni is érdemes a termelőknél, kora estétől pedig igazi gastro jam session készülődött. Jahni László és Pohner Ádám mellé a BpBARbq csapata, Serényi Zsolt és Urbán Roland is megérkezett, valamint a ház séfjei, s Bíró Lajossal, Nyíri Szásával, és a konyhában is jártas Szabó Győzővel kiegészülve zajlott az esti főzés, miközben DJ Languszta és az Oti Voice Bass zenél. Buborékokból, sörökből és pálinkákból sem volt hiány.

Könnyű kitalálni az elkövetőt: BpBARbq

Szombat délelőtt már reggelikkel készültek az éttermek, a Kistücsök és a BpBARbq mellé érkezik a Michelin-csillagos Tiago Sabarigo és a Costes Downtown. A csillagos ebédmenü késő délutánig kóstolható, de este tízig lehet csatlakozni a piacozókhoz, a farsangi bulihangulatról DJ Languszta gondoskodik. Persze nem lenne teljes egy farsangfarka ünnep farsangi fánk nélkül, amit az ország egyik legismertebb pékje, Szabadfi Szabolcs készíti majd szombaton a gyerekek és felnőttek nagy örömére.

Egy Costes Downtown fogás

A farsangzáró hedonizálás egyúttal jó ügyet is támogat, egész nap vásárolhatunk tombolajegyeket, értékes nyereményeket ajánlottak fel a partnerek, szombaton 9 órakor lesz a sorsolás, a bevételt pedig a gyermekszegénység felszámolásáért és a tehetséggondozásért tevékenykedő Igazgyöngy Alapítvány részére juttatják el a szervezők. 

A Paletta a piacon

Vasárnap is van miért kilátogatni a rendezvényre, hiszen a farsangzáró Sunday Brunch dél-balatoni hangulatban telik majd. A Kistücsök aznapi pultszomszédja a balatonboglári Paletta étterem, Bezerics Dánielék vegán „vizikutyával” és balatoni stílusban készülő paprikás krumplival érkeznek. A hétvégi esemény vendége lesz Segal Viktor is, aki Bocuse d’Or coachként segítette Pohner Ádám és a magyar csapat lyoni szereplését.

Persze a piaci helyek szintén izgalmas fogásokkal készülnek az eseményre, a jól ismert kedvencek mellett, mint a pelmenyi, az osztriga, a buja rántott hús vagy a csülök, számos különleges ajánlatra számíthatunk. Széll Tamás és a Stand25, Nyíri Szása, Sára Zsuzsa és a MoszkvaTér, Szabó Győző és a Steamboo, Anatolij Belov és a Husikám, Bíró Lajosék a Buja Disznó-k, A Séf Utcája és a legújabb Champoint 4 Monkeys – Il Mercato üzletükben jobbnál jobb ízekkel töltik meg a Holdat, s Bíró Lajos korhely levest és agglegény almás pitét készít vasárnap a közösségi standnál,

Piaci klasszikusokkal jön a Haxen Market, a Lakatos Műhely, a Sparhelt Bisztró, az osztriga mellett halételeket kínál a Vörös Homár, kolbászozni a Kobe Sausages-nél, kacsázni pedig a Kacha asztalainál lehet mindhárom nap. Nyitva lesz a Bőségtál, a Zsendice sajtbolt és még számos kereskedés, termelő kínálatából válogathatunk a macaronoktól az olívabogyókig három napon át a csarnokban.

Hirdetés

Sőt, már a bejárat előtt is jókat ehetünk, itt készülnek ugyanis a Digó nápolyi pizzái, a Kürtős Legenda finomságai, valamint különböző lángosok. Szomjazni sem fogunk, hiszen a Champoint mellett a Drop Shop is kínál buborékokat és borokat, de lesz Erdinger sörbár, Agárdi Bár, Epermester, termelői gyümölcslevek. A By Beans Coffee pultjánál pazar kávék közül választhatunk, sőt, otthonra is lehet vásárolni tőlük, aki pedig az egészséges desszerteket szereti, itt biztosan talál kedvére valót.

A Belvárosi Piac szombaton is tehát hosszított nyitva tartással, este tíz óráig üzemel, vasárnap pedig délelőtt tizenegytől délután négyig zajlik a brunch.

A rendezvényre ingyenes a belépés, a ruhatár is biztosított, és a szervezők még több ülőhely kialakításával teszik kényelmesebbé a csarnokot. A legkülönlegesebb farsangzáró gasztro-esemény mindenkinek tartogat élményeket március első hétvégéjén. Családi programnak és ínyenckedésnek egyaránt kiváló alkalom a Töltött Hold Gasztrovíkend, a jó hangulat pedig reggeltől estig garantált Budapest elsőszámú evőpiacán!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram