Hirdetés
Hirdetés

Wier: új sláger vagy csak egy öszvér az italpiacon?

2017. augusztus 9.
Wier: beszélő név. A német Wein (bor) és Bier (sör) szavak mixtúrája a pohárban is pontosan ugyanez. Készítői nagy reményeket fűznek a Wier befuttatásához. Az új ital mottója így hangzik eredeti nyelven: "Bier und Wein, ja das kann sein", azaz "sör és bor, igen, ez lehetséges". Németország Baden-Württenberg tartományában, Freiburgban kezdték el készíteni a Wiert, a […]
Hirdetés

Wier: beszélő név. A német Wein (bor) és Bier (sör) szavak mixtúrája a pohárban is pontosan ugyanez. Készítői nagy reményeket fűznek a Wier befuttatásához.
Az új ital mottója így hangzik eredeti nyelven: "Bier und Wein, ja das kann sein", azaz "sör és bor, igen, ez lehetséges". Németország Baden-Württenberg tartományában, Freiburgban kezdték el készíteni a Wiert, a Ganter nevű kis sörfőzde és a Badischer Winzerkeller pincészet összefogásával. Nem kérdés, hogy melyik partner mit szállít a projekthez, az már sokkal inkább, hogy minek is szánják tulajdonképpen ezt a furcsa házasítást.

A Wiert 0.75 literes palackban már árulják is, első körben 500 litert készítettek belőle, azaz 666 üveggel. A gyártó 5-7 Celsius fokos hőmérsékleten, fehérboros pohárból ajánlja a fogyasztását.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram