Hirdetés
Hirdetés

Visszatér az ONYX! A nyilvános főpróba vacsoráira mától foglalhatunk helyet

2021. november 3.
Emlékeznek, hogy közel egy évvel ezelőtt mennyi negatív, vészjósló vélemény kísérte az óriási sajtóvisszhangot keltett ONYX Utolsó vacsora eseményét? Az étterem tulajdonosai és keménymagja már akkor pontosan tudta, hogy egy elementáris átalakulás hangos nyitányát rendezték meg, azóta viszont egyre tovább gyűltek a kérdőjelek. Ezidáig.
Hirdetés

Hazai étterem nem írt le még akkora ívet egy bezárás és újranyitás között, mint a Vörösmarty téri ONYX. Eljött azonban az idő, és heteken belül ismét vendégeket fogad a legendás étterem.

Sokan nem hittek az újjászületésében, sőt egy időben a legvadabb városi pletykák keringtek az ONYX sorsáról. A tulajdonosok, valamint az étterem hűséges régi emberei azonban tartották magukat előzetes ígéretükhöz, és visszatér az ONYX. Idén egy limitált vendégszámú vacsoraest-sorozattal csillantják fel az elmúlt másfél év közös gondolkodásának és munkájának eredményeit, jövőre pedig teljes egészében feláll az új koncepció.

Műhely: az újjászülető ONYX  „előszobájának" főpróbája

A nyilvános főpróbákon való részvétel a színházrajongók ínyencsége. Ehhez hasonlíthatók a Műhely vacsorái: az ONYX újranyitása előtt az étterem régi különtermében, egy nagy közös asztalnál várnak esténként 16 főt exkluzív vacsorákon.

Fotó: ONYX Műhely

Degusztációs menü fejlesztése a Műhely vendégeinek bevonásával

A november 18-tól december 30-ig bemutatott menü fogásai nem kőbe vésettek. Azt a párbeszédet hivatott képviselni, amelyet a megújuló ONYX is szándékozik.

„A kísérletezésbe és a tálalóeszközök fejlesztésébe vendégeink nemcsak bepillantást nyerhetnek, de részeseivé is válnak az alkotói folyamatnak. Visszajelzéseik segítségével tökéletesítjük ételeinket, miközben közelebbről is megismerhetnek minket és betekinthetnek a kulisszák mögé.

Célunk egy olyan progresszív magyar konyha létrehozása, ami a művészet, tudomány és a gasztronómia összefonódásán alapszik, és magyar alapanyagokat használ.”

Két hét múlva megnyitja hát kapuját a Műhely, ahol ízelítőt kaphatunk a közel egy éve zajló dekontrukció, majd metamorfózis eredményéből.

Az Onyx alkotói közössége pedig hű önmagához, és nem egy hagyományos vacsoramenüvel készül.

A vacsora iránt érdeklődőknek az ALAPOZÁS hivatalos eseményéről:

Az Alapozás összesen 18 alkalom, amely 6 különálló, de mégis egymásra épülő eseményt fog össze. November 18-tól minden héten 3 napon keresztül van lehetősége vendégeknek részt venni az Alapozás eseményein, ahol a META/MORFÓZIS menüsor fogásait kóstolhatják és véleményezhetik lépésenként.

A fogások és a menü tervezésénél visszatekintettek az elmúlt egy év történéseire. Minden fogás az átalakulásuk elmúlt egy évének mérföldköveiről mesél, a menü pedig bemutatja az utat, amit idáig bejártak.

A kínálat egy – egy újabb fogással bővül minden héten. A novemberi első 3 alkalmon résztvevők az üdvözlő ital, az üdvözlő falat kóstolása és pár meglepetés mellett, egy főételt és desszertet, a decemberi utolsó 3 alkalmon részvevő vendégek pedig már a teljes, 13 lépéses menüsort kóstolhatják végig.

Fotó: ONYX Műhely

Az egyes alkalmak árai a vacsorák tartalma szerint is eltérőek:

Alapozás1/6 - Nov. 18-19-20 - 7.000 Ft

Alapozás 2/6 - Nov. 25-26-27 - 10.000 Ft

Alapozás 3/6 - Dec. 2-3-4 - 13.000 Ft

Alapozás 4/6 - Dec. 9-10-11 - 16.000 Ft

Alapozás 5/6 - Dec. 16-17-18 - 19.000 Ft

Alapozás 6/6 - Dec. 28-29-30 - 22.000 Ft

Foglalás

Alapozás 1/2/3: Az első eseményekre mától, november 3-tól lehet jelentkezni.

Alapozás 4/5/6: A második etapban november 18-tól lehetséges foglalni

További részletek a vacsoramenüről az ONYX oldalán. A foglalás itt elérhető.

Vissza, az ONYX-átalakulás kezdeteire:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram