Hirdetés
Hirdetés

Visszatér a pesti étterem, amely legtovább érdemelte ki a Michelin Bib Gourmand-elismerést

SZERZŐ: DiningGuide
2022. január 28.
Egy kis Franciaország Ferencvárosban.
Hirdetés

Fennállásának első nyolc évében nyolc Michelin Guide Bib Gourmand-matrica jelezte a Petrus helyét a budapesti vendéglátásban. Bár 2021 ősze óta nem Bib Gourmand-ajánlású hely többé a Petrus, az étterem stílusa, miliője és Feke Zoltán séf ételei továbbra is azt a színvonalat képviselik, amellyel kitűnik a fővárosi felhozatalból.

Feke Zoltán a francia gasztronómia egyik leghűségesebb szerelmese a magyar éttermi világban.

A Petrus pedig továbbra is azt a séfközpontú szerzői konyhát képviseli, amelyet érdemes megbecsülnie az értő közönségnek, hiszen az elmúlt években egymás után veszítettük el a hasonló felfogású éttermeket a Laci! Konyhától az Olimpián át a Fricskáig.

Fotó: Petrus Étterem

A pandémia okozta legutolsó, 2021 eleji étterembezárás után nagyobb lélegzetvételnyi szünetekkel tért vissza a Petrus. A nyári szünet szeptember végéig húzódott, és mint kiderült, a téli szünet után is március 2-án éled újjá a 9. kerületi gourmet étterem.

Feke Zoltán séf-tulajdonos számos francia séfnagyság gasztroszentélyében, és még több hazánkban ismeretlen bisztróban és brasserie-ben járt az elmúlt évtizedek során. Nemrég a 71 esztendős nagymester, Pierre Gagnaire három Michelin-csillagos éttermét látogatta meg Párizsban, amely az ő szavaival élve a „plafon" a csúcséttermek világában is.

Petrus 2021 ősz / Fotó: Petrus Restaurant

A francia élmények adta inspirációk mindig meghatározók voltak a séf pályafutása során. Úgy jár Párizsba, mint más a Balatonra, tavaly nyáron pedig ő maga is feltűnt a Balaton-felvidéken egy lakásétterem stílusú hellyel.

Az eredetileg februárra tervezett nyitás helyett egy Valentin-napi csomaggal készülnek: teljes degusztációs menüt készítenek otthoni fogyasztásra.

A Petrus tehát belevág a 9. évébe is, március 2-án ébredve téli álmából. Foglalni ér!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram