Hirdetés
Hirdetés

Visszalépés a Bocuse d'Or októberi európai válogatójáról

SZERZŐ: DiningGuide
2020. július 24.
A tavaszról október 15-16-ra átszervezett Bocuse d'Or Európa-bajnokságon eddig példátlan módon Nagy-Britannia visszamondta az indulását. Ez remélhetőleg nem egy lemondási hullám kezdete, és méltó módon meg tudnak valósulni a jövő évi világbajnokság előválogatói.
Hirdetés

Európában Nagy-Britannia a járvány által egyik legsúlyosabban érintett állam. A Johns Hopkins Egyetem koronavírus-nyomonkövetője – és a hivatalos adatok – szerint a szigetországban hunytak el legtöbben, olyan óriásállamot is megelőzve, mint Oroszország.

A brit Bocuse d’Or Akadémia közleménye szerint megfelelő mennyiségű támogatás és felkészülési idő sem maradt már az őszi megmérettetésig, ezért az Ian Musgrave séf és Adam Beaumont commis vezette csapat nem látja értelmét a versenyszereplésnek.

A Vendéglátás Magazin idézte Simon Rogan, a brit Bocuse d'Or-csapat elnökét: „Nagyon nagy veszteséggel a szívünkben hoztuk meg azt a jól megfontolt döntést, hogy visszalépünk az Európai Válogatótól. Fantasztikus csapatunk van, és nagyon vártuk, hogy ott lehessünk ezen a magas rangú versenyen. Ugyanakkor azt is nagyon fontosnak tartottuk, hogy teljes erőbedobással versenyezzünk, ezt azonban a Covid-19 okozta károk nem teszik lehetővé.”

Hirdetés

A jövő januárban esedékes világversenyen Európa, Amerika, Afrika, Ázsia és a Csendes-óceáni térség továbbjutó csapatai mérkőznek meg egymással Lyonban. Előtte, ősszel zajlik le az európai válogató, melynek első napján Spanyolország, Hollandia, Törökország, Izland, Észtország, Dánia, Svédország, Grúzia, Lengyelország, utolsó elrajtolóként pedig Nagy-Britannia versenyzett volna. A második napon Belgium, Litvánia, Horvátország, Magyarország, Finnország, Franciaország, Svájc, Olaszország, Oroszország, Norvégia csapata áll be a versenyboxokba.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram