Hirdetés
Hirdetés

Villámok győztesektől

SZERZŐ: DiningGuide
2015. március 24.
Hálás-hálátlan feladat, ki tudja, gálaöröm közben győzteseket kérdezgetni. Nagyon rövidek és lényegre törők voltunk - reméljük.
Hirdetés

Funky Pho

Másra számítottatok? Annyira meg vagytok illetődve.
Szabolcs András: Meglepődtünk, mivel két éve nyitva vagyunk már, azóta rengeteg nagyon jó hely nyílt. Úgy mentünk fel a színpadra, hogy a legjobbak között állhatunk, ami nagyon jól esett.
Szabolcs-Gyuris Éva: Nehéz megítélni, hogy mi alapján dönt a zsűri, mert azt mindig tudtuk, hogy a Bors nagyon erős, ez a közönségszavazásnál is megmutatkozott. De a szavazáson A Séf utcája is nagyon jól szerepelt, vagy a Zing is. A Komachi pedig az egyik kedvencünk, nagyon szeretjük, amit csinálnak, szóval nem tudjuk azt mondani vagy gondolni, hogy jobbak vagyunk náluk.

Két éve nyitva vagytok, ugyanazzal a lendülettel. Tud ez a díj még plusz löketet adni?

Szabolcs András: Abszolút. Volt egy csapatépítő programunk tavaly októberben, és közösen azt gondoltuk, hogy akkor tudunk mi egyáltalán nyitva maradni, hogyha mindig fejlődik a hely. Annyira erős ez a mezőny, hogyha megállunk, akkor elmennek mellettünk. Ezen az evolúciós úton mindig hozzá kell tenni valamit, minden nap egy kicsit jobbnak kell lenni valamiben, fejlődni kell. Mindig van valami, amit kicsit próbálunk fejleszteni, mert azt gondoljuk, ez az, amiért működik. Nem azért, hogy mi legyünk a legjobbak, hanem egyáltalán: hogy életben maradjunk.
Szabolcs-Gyuris Éva: Ebben az a jó, hogy mindenki így gondolja. Hogy nem árral szemben úszunk, hanem csapat vagyunk. Ez az alapja az egésznek, amiért mi nagyon hálásak vagyunk, hogy egy ilyen csapat van a Funky Pho mögött.

fotó: Kövesdi Réka


Fricska

Fél évvel a nyitás után ilyen elismeréssel fogad titeket a szakma, mi lesz ezután?
Nagy Szabolcs: Ráadásul ilyen öregen! (nevet) November óta keményen dolgozunk, nem is gondolkodtunk ezen.
Csongrádi Csaba: Réges-régen megérdemelték ezt a sikert. Úgy emberileg, mint szakmailag mások az egész nagyon magyar gasztronómiában. A srácok megteszik, hogy kimennek Münchenbe, oda-vissza kétszer, megnézik, hogy mi az olcsóbb, mi a jobb, járnak egyet, érlelik, és gondolkodnak. Maximálisan tesznek azért, hogy működjön a rendszer és ez iszonyú fontos. Ők hajlandóak Van Goghok lenni és levágni a fülüket, ha kell.
Giczi Andor: Próbálunk kicsit mást képviselni, szeretnénk, ha a vendégek nálunk jót ennének. Nem csillagokat szeretnénk, csak jó és megfizethető ételeket.

fotó: Kövesdi Réka

[tw-divider][/tw-divider]

ZONA-tervek a jövőben?

Huszár Krisztián:
Nem nagyon görcsölünk rá a dolgokra. Szeretném erősíteni a vacsorát, hogy több mindent meg tudjunk mutatni, ami bennünk van, többet adni a vendégeknek, hogy lássák, mit tudunk.

Fricskáról vélemény?

Aranyosak, megérdemelték a srácok.

Olimpia?

Ádám Csaba nagyon jó, sőt, az egyik legjobb konyhát viszi.
A jóval hosszabb rendezői változat mellé 18-as karikát biggyesztenénk. Meglátjuk, hogy merjük-e mutatni.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram