Világpremier a Gellértben! Szenzációs összefogás!

SZERZŐ: DiningGuide
2015. október 14.
Az idén már ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Márton Napi Borfesztivál a Gellértben igazi különlegességekkel, még sosem látott ételekkel, nagynevű és ismert séfekkel, a borok mellett a fűszerek varázslatos világával várja a kedves érdeklődőket 2015. november 5-8 között.

A Dinig Guide avatott olvasói már nyilván hallottak a pekingi kacsáról, talán kóstolták is, így tudják, hogy az igazi pekingi kacsára bizony várni kell, időbe telik elkészíteni, így jobb helyeken előre bejelentkezés esetén lehet csak e csemegéhez hozzájutni annak, aki erre vágyik.
Na, de hallottak már pekingi libáról? …és liba sushiról? Ugye, hogy nem?
850x315 faceHa szeretnék megkóstolni ezeket a - világon ezidáig még valóban egyedülálló- ételeket, semmi más teendőjük nincs, mint ellátogatni a Danubius Hotel Gellértbe november 5-8 között, ahol idén immáron az V. Márton napi Borfesztivál keretein belül Héjja László, a hotel séfje a méltán ismert Wang mesterrel és Maki cheffel ilyen ínycsiklandó különlegességekkel kedveskedik a Sunday Brunch látogatóinak, és a pekingi libát a pénteki és szombati fesztiválnapokon is meg lehet majd kóstolni.
Pekingi liba és társai Sunday brunchDe ha már kifelé kacsintgatunk az országból, ezzel még nem ért véget a külföldi mesterek és az általuk prezentált ételek sora, hiszen a rendezvény nulladik napján a felújított Gellért Söröző & Brasserie-ben Frideczky András egy igazi skót dudással keveredik egy konyhába, ahol Paul Mizenerrel muzsikálnak össze egy izgalmas sörvacsorát.

Chicken & Goose
csirkemáj, libamáj, sörös hagymalekvár, skót zsemle
Paul Mizener

Malacpofa krémleves
sörben pácolt pofahús, vargánya,  karotta, snidling, tejfölhab
Frideczky András

Haggis & Tatties
skót birkamájas hurka, karórépás burgonyapüré,  barnacsiperkés sörmártás
Paul Mizener

Fekete sör pite
mogyorómousse, sörhab, fekete sörsorbet
Frideczky András

A skót fiatalembert talán már nem kell bemutatni, ismerhetik őt a Marriotból, a Budapesti Kaledónia Skót Pub-ból és ígérjük, nem fog skótos fukarsággal bánni az ízekkel és cserébe András sem fogja elnyomni őt a köcsögdudával és a magyaros lendülettel!
Két dudás egy konyhában_Márton napi BorfesztiválNa, de ha ez még mindig nem elég csábító, a szenzációs összefogás jegyében egy asztal és öt fűszer mellé csokorba rendeztük Önöknek a hazai chef de la cream-et is. Az „5 Étterem, 5 Fűszer” vacsora igazi sztárparádénak ígérkezik, íme az ajánlatunk:

Citromverbénás libamáj
liba chips, torma, zöldalma, házi kenyér
Mák bistro – Mizsei János
Kreinbacher Classic Brut Magnum
Somló

Zöldkorianderes libaleves
konfitált libaravioli, savanyított mogyoróhagyma, libamájkockák, libazsírban főtt tojás
Laci!Konyha! – Mogyorósi Gábor
Böjt Egri Csillag 2014
Eger

Lestyános libaszárnytő
pörc, finomfőzelék, pörköltredukció
Gellért Söröző & Brasserie – Frideczky András
Sauska Rosé 2014
Villány

Csomboros libahússal töltött káposzta
tejfölös salátaszív, “libabőr ropogós”, füstös paprikajus
Alabárdos Étterem – Bicsár Attila
Rácz Miklós Tamás Cabernet Franc 2012
Villány

Levendulás szőkecsokoládé mousse
fűszeres kalács, kamilla, kökény, vadkörte
Viator Apátsági Étterem és Borbár – Gyurik Gábor
Gilvesy Rajnai Rizling 2013
Badacsony

5 Étterem, 5 Fűszer_Marton napi BorfesztivalGondoltunk azonban azokra is, akik egy kis intimitásra vágynak. Az idén is igen kis számban látogatható és csak a Gellértben működő Lakosztályétterem szintén a fűszerekről, az Ezeregy éjszaka varázslatos és csábító világáról, valamint a Gellérttől elvonatkoztathatatlan art decoról, szecesszióról szól, hiszen az egyik este igazi keleti kavalkádban, a másik este pedig amolyan 20-as, 30-as évekbeli maffiakalandban lehet része azoknak, akik a ma már igencsak fogyóban lévő jegyekből elcsípnek egyet! Héjja László séf úr tobzódik a fűszerekben és nagy szerelmét, Marocco-t idézi hastáncosok kíséretében, illetve egy igazi Gatsby-féle mulatságra invitál Váczi Eszter élő jazz koncertjének kíséretében.
gellérRészletek és jegyvásárlás az alábbi linken:
borfesztivalgellert.hu/
Várjuk Önöket jó borokkal, izgalmas programokkal, fűszerekkel és szeretettel!
Szöllősi Hajni
sommelière, szakmai tanácsadó
(X)

Hirdetés
Tovább olvasok
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram