Hozzávalók:
- fürj
- véreshurka
- kakukkfű
- vaj
(1 db fürjhez 60 g véreshurkát használunk)

Elkészítés:
A fürjeket belülről kicsontozzuk, csak a combcsont alsó részét és a szárnytövet hagyjuk meg. Törekedjünk arra, hogy a bőre egyben maradjon.
A belsejébe frissen tépkedett kakukkfüvet szórunk, majd beletöltjük a véreshurkát.
A lábait összekötözzük, a fürj külső részét bekenjük olajjal és megszórjuk borókás sóval.
Kombisütőben, 140 Celsius fokon 8 percig hőkezeljük, sütő-gőz funkción.
Tálalás előtt kevés olajon, forró serpenyőben megpirítjuk a bőrét.
180 C-os sütőbe rakjuk 2 percre, majd serpenyőben, habzó vajon, friss kakukkfűvel átpirítjuk.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.