Hirdetés
Hirdetés

Vendégváró és meccsnéző falatok a Super Bowl-ra – Főzz a séffel! extra

2024. február 11.
Ismét itt van az év egyik legjobban várt sporteseménye, a Super Bowl, ami legalább annyira szól a halftime show-ról, a reklámokról és az ételekről, mint arról, hogy kiderüljön, melyik NFL csapat lesz a bajnok. Nálunk természetesen az ételek vannak a fókuszban, így most hazai séfek receptjeit gyűjtöttük össze, amelyek remek vendégváró és meccsnéző falatok lehetnek.
Hirdetés
Hummusz, pesto, focaccia

Hummusz, pesto, focaccia

Bár Amerikában valószínűleg nem ez a fő irány ezen az estén, azért jó tudni, hogy a vendégváró falatok tekintetében is gondolkozhatunk vegán opciókban: a hummusz és a pesto könnyen elkészíthető, mégis izgalmas mártogatós lehet, különösen, ha focaccia-t is készítünk hozzá. Szabó Dávid, a Laurel séfje szerint azért annak sem kell aggódnia, aki mégiscsak hússal fogyasztaná el ezeket az ételeket, ugyanis steakkel megspékelve is jól működnek, hiszen rengeteg íz egyesül a fogásokban. 

Főtt kukorica 

A főtt kukoricát a legtöbben valószínűleg a nyárhoz, szabadsághoz és vakációhoz kapcsolják, azonban koránt sincsen kőbe vésve, hogy csak a legmelegebb szezonban lehessen fogyasztani ezt a csemegét. Akár főve, akár grillezve szuper választás lehet önmagában vagy valamilyen húsos vagy zöldséges fogás kíséretében. A tökéletes főtt kukoricának a titkait ráadásul nem más, mint Bíró Lajos osztotta meg velünk. 

Portugál párolt kagyló

Amêijoas à Bulhão Pato

A portugál párolt kagyló egy olyan fogás, amitől nem érdemes megijedni, hiszen könnyedén elkészíthető, mégis jó esély van rá, hogy lenyűgözzük vele a sportrajongó vendégeinket. A receptet Tiago Sabarigo, az Essência tulajdonosa árulta el nekünk, hogy egy kis mediterrán hangulatot csempészhessünk az NFL döntőt övező izgalmakba. 

Fotó – Kovacsics Koksza István

A tökéletes hamburger titkai

Természetesen elképzelhetetlen lenne egy vérbeli amerikai sportesemény klasszikus amerikai fogás nélkül. A hamburger az egyszerű, ám nagyszerű ételek kategóriájába tartozik, azonban ahhoz, hogy tényleg egy páratlan élmény legyen az elfogyasztása, nem árt betartani néhány szabályt, amelyeket Kovacsics Koksza István részletezett. 

Tél végi virágfánk

Tél végi virágfánk 

Bár a februári és márciusi szezon a Super Bowl-ról, illetve a díjátadó gálákról szól jórészt, nem szabad megfeledkeznünk a hazai farsangi hagyományokról sem, illetve az ehhez kapcsolódó olyan ikonikus ételekről, mint például a fánk. Annál is inkább, mivel a cukormázas vagy töltött társaikat az amerikaiak is szívesen fogyasztják, akár meccsnézés közben is. Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi a Pék receptje pedig valószínűleg minden vendég körében osztatlan sikert arathat. 

Hortobágyi palacsinta 

Kanyarodjunk vissza egy kicsit a magyaros ételekhez, egészen pontosan egy olyan ikonikus fogáshoz, amit általában mindenki szeretni szokott. Ráadásul Barna Ádám tésztareceptjét cukorral kiegészítve máris előrukkolhatunk egy desszerttel is.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram