A diákmenü fogalmát értelmezi újra egy budapesti fine dining étterem, akárcsak annak séfje, Mede Ádám a bodagot, a tyúkhúslevest vagy épp a harcsapaprikást. De mit is ajánl a vendéglátós hallgatóknak a Kertész utcai gourmet étterem?
Valljuk be, csak igen kevesek tehetik meg, hogy ott és annyiszor hódoljanak ínyenc ízlésüknek, ahol és amikor csak a kedvük tartja. Fokozottan igaz ez a diákokra – és ez alól a vendéglátásban tanulók sem jelentenek kivételt, jóllehet éppen ők azok, akiknek a legnagyobb rálátásuk van a gourmet éttermek világára.
Nekik szól a Laurel Étterem ajánlata: az Aranynapok nevű őszi, 6 fogásos degusztációs menüt kínálják jóval a normál ár fele alatt. 35 euróban szabták meg a vacsora árát, ami a jelenleg igencsak ingatag középárfolyamon számolva ~11.700 forint körül alakul (a menü borsorral 37.000 forintba kerül).
Jövőbeni séfek, szakácsok, cukrászok, étteremvezetők, maitre-k, sommelier-ek, baristák, felszolgálók – gourmet kalandra fel.
Az őszi Aranynapok menü fogásai és az ajánlat részletei:
- Tokhal, madársóska, tojás
- Marhafarok-gulyás
- Akasztói szikiponty, csicsóka, szőlő
- Szarvasgerinc, fehérhagyma, aszalt szilva
- Kéksajt, körte, méz
- Kakaóbab, szarvasgomba, füst
Az étterem kitételei:
- egy este alkalmával 8 főben maximalizálta a foglalható helyek számát a "diákkedvezménnyel";
- 18 éven aluli vendégek számára a hatályos szabályozás értelmében alkoholos italt nem szolgálnak fel;
- az étterem munkatársai kérni fogják az érvényes diákigazolványotokat!
A vacsora kedvezményes ára: 35 euró fejenként, amely tartalmazza a menü árát borpárosítással, víz- és kávé/tea fogyasztással. Az ár a szervizdíjat is tartalmazza.
Itt lehet foglalni a diákkedvezményes degusztációs menüre.
Laurel Budapest
Cím: Budapest VII. kerület, Kertész utca 29.
Nyitvatartás: K–Szo: 18:00-24:00
Az étterem weboldala
Az étterem Facebook-oldala
Olvasta már cikkünket a Laurel vegán menüjéről?
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.