Sajben Csaba tavaly könnyed eleganciával megnyerte a szervezésünkben lezajlott békéscsabai kolbásztetet. Ekkor még a Pest-belvárosi Toprum Skybar séfjeként készített nemzetközi komfortételeket, majd egy sokakat meglepő döntés meghozva elhagyta a fancy éttermek világát, és valami sokkal közérthetőbbre cserélte.
Hozzá kell tenni, hogy a séf mindig is hozta ezt a vonalat. Az említett saját készítésű kolbászai és a megbdologult, V. kerületi Faszaládé is e törekvéseit jelzi. Tett egy szép ívű kanyart az elmúlt években a fine dining világában: az Október 6. utcai Innio étterembeli munkájukat a 2018-as Dining Guide Év Étterme Gálán az Év Innovatív Konyhája Díjjal értékeltük.
A többes szám pedig Tóth Szilárdnak szól, akivel éveken át dolgoztak szoros együttműködésben, és a díjat is együtt érdemelték ki. Míg egykori séftársa tartja a fine dining-frontot, addig Sajben Csaba gondolt egy merészet...
Indul a parti, a Duna-parti
Merészet gondolt, hiszen az ő szakmai referenciáival bizonyára könnyedén elhelyezkedhetett volna egy, az eddigiekhez hasonló étteremben vagy bisztróban, de ő valami sokkal ember-, sőt természetközelibbre szavazott most.
Ha a Duna folyása mentén elindulunk a belvárosból, Újbuda után Budafokig (utólag javítva – a szerk.) kell lecsorognunk, hogy a DP BBQ-ra leljünk. Folyóközelben, zöldközelben gyújtja be a séf és társa, Kertész Ákos a Pitboxot. Az ő neve ismerős lehet a jól ismert balatoni füstölgők, a siófoki Déli Part BBQ révén.
Máris kapcsolhatjuk hozzá a Duna-parti hely nevét is: DP ez is, az is. Számíthatunk a közeljövőben névváltoztatásra, hiszen Sajben Csaba konyhafőnöksége alatt nem BBQ-főprofillal üzemel tovább a streetfoodos.
Ha nem BBQ, akkor mi? Parti pecsenyező.
Faszenes kesztyűk, a Pitbox és a csalogató illatok ne tévesszenek meg senkit, a séf inkább kültéri pecsenyézőnek nevezi a kissé nehézkes időkben a szárnyait bontogató helyet.
A projekt érdekessége, hogy a társa, Kertész Ákos üzemelteti a budatétényi bázisú Brucker Pékséget is. Így, ha a Brucker pékségekben hamarosan felbukkannak házi készítésű kolbászok, szép darab húsok, szendvicsek, joggal gyanakodhatunk Sajben Csaba keze munkájára.
Bár a XXII. kerületben már eddig is működött DP BBQ – éppen ezért fog sor kerülni névváltoztatásra –, ezen a kissé különös 2020-as nyáron debütál új névvel-arccal a pecsenyéző. Az elkövetkező hetekben érdemes lesz akár messzebbről is erre kanyarodni (vagy házhoz szállíttatni), ugyanis
ezen a hétvégén Ádám Csaba (Olimpia Vendéglő), jövő héten Bicsár Attila (Sauska 48, Traktor) lesznek vendégséfek hétvégén.
Ha megtalálja a közönségét, lehetséges akár téliesíteni is, várható további közös munka a Brucker Pékségekkel, egyszóval tervekből nincs hiány. Sajben Csaba tartja magát a limithez: 4000 forint alatt akar jó nagy húsokkal és kiváló házi kolbászokkal jóllakatni. El is várható egy békéscsabai séftől!
Infó! Rendelésfelvétel hétköznapokon (a Facebook-oldalon követhető), nyitvatartás és kiszállítás hétvégén!
DP BBQ (Buda)
Cím: XXII. Budapest, Hajó u. 2.
Nyitvatartási idő a jelenlegi helyzetben: szombaton 12:00-18:00, vasárnap 12:00-20:00
Facebook-oldal
Olvassa el a séffel készített interjúnkat is!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.