Hirdetés
Hirdetés

Végleg bezár az ország egyik legautentikusabb BBQ étterme

2022. szeptember 13.
Leszáll a füst Tahitótfaluban.
Hirdetés

Nyitókép: Őrház Chill & BBQ Facebook

A nagy bezáráshullám sok különösen fájdalmas búcsúval fog járni. Pontosan ilyen az Őrház Chili & BBQ mai bejelentése.

Az egymás munkáját a legszigorúbb mércével figyelő hazai BBQ közösség oszlopos tagjai voltak az Őrház füstben sütői. 2014 óta működtek Tahitótfalun, ahol teljesítették azt a küldetést, amire bármelyik, a városi nyüzsgésből kivonuló vendéglátós csak vágyhat: visszajáró vendégeik közül sokan csak azért látogattak Tahiba, hogy az Őrház húsait – és remekbe szabott szószait – kóstolhassák.

Az Őrházban hagyományos, kizárólag fatüzeléses technikával dolgoztak, és sokat tettek azért, hogy itthon is minél többen megismerhessék az igazi lassan füstölt-sütött, amerikai BBQ húsok világát. Mindehhez egy szuperlaza helyszín társult, a Kemping utca valóban a kempingezők hangulatát idézte, ahol egyszerre érezhettük magunkat vendégségben és profi kezekben, és vétek volt kihagyni a cseh söröket a marhaszegy, marhaborda, oldalas, pork belly, BBQ-szendvicsek és a kötelező mac&cheese mellől.

Még másfél hónapon át róhatjuk le tiszteletünket az Őrház BBQ-ban, október 31-én végleg bezárnak.

A 2019-es Dining Guide TOP100 Étteremkalauz ajánlásából idézünk:

Az első komoly BBQ intézmény, amelyben tényleg végig követhettük a hazai barbecue kultúra fejlődését, evolúcióját. A professzionálisan elkészített sült szaftos oldalas, a marhaborda, a szegy és a csirke mind ajánlott. Az Őrház csapata minden hétvégére beizzítja a szmókert és saját, jól begyakorolt sütési protokollját betartva, és a BBQ klasszikusnak tartott texasi (austini) filozófiát követve készülnek a húsok. A BBQ mellett bisztró jellegű ételek is helyet kapnak az étlapon. A BBQ és sült húsok kedvelőinek nagyon ajánlott!

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram