Az elődöntőbe jutott 11 szakácsnak egy hal- és egy vadétel elkészítése volt a feladata. A versenyzőknek 3 óra 45 perc állt rendelkezésükre, hogy a helyszínen biztosított alapanyagokból az 5+1 adagban tálalt versenyfogásokat megalkossák.
A lyoni döntőben már szerepelt két korábbi versenyző – a zöldkártyás Széll Tamás és Molnár Gábor – lehetőséget kapott arra, hogy a selejtező kihagyásával nevezzen be a hazai döntőbe.
A Bocuse d’Or magyarországi döntőjébe így hatan jutottak tovább, a selejtező első öt helyezettje és Széll Tamás:
- Pohner Ádám (Olimpia Étterem, Budapest)
- Szabó László (Sodexo)
- Volenter István (67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár)
- Sándor Rodrigo (Costes Downtown, Budapest)
- Győrffy Árpád (Kollázs - Four Seasons, Budapest)
- + Széll Tamás (Onyx Étterem, Budapest)