Hirdetés
Hirdetés

Kutyabarát étterem kimaxolva: négylábúaknak kínál hétfogásos menüt egy élelmes étterem

SZERZŐ: Tardi Zsuzsanna
2022. május 3.
Ugye gazdik, nincs szívszorítóbb, mint evés közben az asztal mellett ártatlan tekintettel kuncsorgó kutya látványa? Az sem jó, ha valaki megsajnálja és egy falatot nyújt neki, de a bocitekintetnek nagyon nehéz ellenállni. Egy japán étterem a skót fővárosban erre a feloldhatatlan szituációra kínál megoldást, még ha a kutyátrénereknek akár lehet is néhány keresetlen szava az újításhoz.
Hirdetés

Nem is olyan régen a kutyatartóknak még jó előre meg kellett tervezniük, ha étterembe mentek, vagy csak kávézni mozdultak ki, ritkán vihették magukkal ugyanis négylábú kedvenceiket. Az utóbbi években ez teljesen megváltozott. Sorra nyílnak az olyan helyek, ahol örömmel látják az ebeket is, és egyre több már régebb óta üzemelő vendéglátóegységre kerül ki a matrica, hogy lehetséges kutyával érkezni is.

Mondjuk ki: kutyabarát helynek lenni különösen előnyössé vált, hiszen egyre többen tartanak szorosabb kötelékben háziállatot, akit nem szívesen hagynak egyedül és szívesen osztják meg vele az élményeiket.

Itthon a vendéglátásnak és a kutyatartásnak egyelőre nem olyan kiforrott a kapcsolata, mint tőlünk nyugatabbra: Franciaország és Svájc élen járnak a kutyabarát kezdeményezésekben, de nem sokkal marad le tőlük Anglia és Skócia sem. Jelesül nemrég egy edinburgh-i étterem külön menüt alakított ki a négylábú vendégek számára is.

Gourmet ebeknek: Woof Treats

A kutyabarátok és kedvenceik a Maki & Ramen vendéglátóegységeiben együtt fogyaszthatják el a fogásokat. Mielőtt bárki előtt lejátszódna a jelenet: nem arra bátorítják a gazdikat, hogy egy tányérból falatozzanak kedvenceikkel, csupán lehetőséget biztosítanak arra, hogy számukra is választhassanak a kutyáknak szánt ételsorból.

A lánc hét éttermet működtet Skócia-szerte, és ezek közül három a fővárosban található. Az utóbbi időszakban egyre többen kezdtek afelől érdeklődni, hogy kutyabarát étteremként üzemelnek-e, ez adta a motivációt az ebmenühöz.

Míg a ramen- és sushiétterem a korábbi vendégei körében 8 órán át, lassan főzött ramenjéről volt híres, addig az éhes kutyák számára elérhető finomságok között marhaspagettit és szárított húst (biltongot) kínálnak.

Fotó: Maki & Ramen / Forrás: www.makiramen.com

A családi kézben lévő étterem nem egyik napról a másikra dolgozta ki a kutyáknak szóló menüjét, hanem összeállt egy állatkereskedéssel. Kezdeményezésük mindenképpen említésre méltó: a Woof Treats menü hétféle kutyafinomságot kínál természetes összetevőkből, amelyek minden kutyafajta és -korosztály számára megfelelő táplálékot jelentenek.

Emellett a japán étteremben különféle ízű jutalomfalatok is kaphatók, bárány, marha, pulyka, kacsa és csirke alapanyagokból. A kisebb finomságok ezer forintnak megfelelő összegbe, míg a nagyobb adagok háromezer forintba kerülnek.

Az étteremben több mint 30 embert tudnak fogadni és nincs korlátozva a behozható háziállatok száma sem. A kutyák továbbra is a földön fognak helyet foglalni, de minden kutyát kortól és mérettől függetlenül szívesen látnak.

A kutyához értőknek talán lehet egy-két szavuk a kutyaéttermeztetéshez, hiszen ideális esetben meghatározott időpontban, nem össze-vissza kell enni adni az állatoknak, és különösen nem jó az emberek étkezésével összekeverni az állatetetést.

Források: 1, 2

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram