Hirdetés
Hirdetés

Van még mit tanulni a kávézói kultúráról

SZERZŐ: DiningGuide
2017. szeptember 20.
A gond csak az, hogy a vendégek nemcsak naphosszat ülnek egyetlen latte mellett, hanem még ételt is hoznak magukkal. A St. Oberholz kávézó Berlin Mitte negyedének egyik legtrendibb pontján található. A város kreatív arcainak apraja-nagyja azért jár ide, hogy egy igazán stílusos helyen meredhessen a laptopjára. Mióta a német főváros első úgynevezett coworking kávézója, a […]
Hirdetés

A gond csak az, hogy a vendégek nemcsak naphosszat ülnek egyetlen latte mellett, hanem még ételt is hoznak magukkal.
A St. Oberholz kávézó Berlin Mitte negyedének egyik legtrendibb pontján található. A város kreatív arcainak apraja-nagyja azért jár ide, hogy egy igazán stílusos helyen meredhessen a laptopjára.
Mióta a német főváros első úgynevezett coworking kávézója, a St. Oberholz 2005-ben megnyílt, a városban gombamód szaporodnak a közösségi munkahelyek. Egyre többen helyezik át irodájukat egy erre a célra kialakított kávézóba. Ezek a létesítmények ugyan alapvetően munkahelyként funkcionálnak, azonban a hangulat az irodák merev légköre helyett inkább a tradicionális kávéházi kultúrát idézi.

www.sanktoberholz.de


Bizonyára nincs új a nap alatt, és a századelő pincéreinek is lenne mit mesélni a fél életüket a kávéházban töltő bohém hírlapírókról és művészekről. A mai kávéházi generáció viselkedése miatt most telt be a pohár a St. Oberholz tulajdonosánál.
Ansgar Oberholz nem csak azt fájlalta, hogy a vendégek nem rendelnek eleget, hanem hogy kintről hozott étellel ülnek le a laptopjuk mellé. Volt már rá példa, hogy valaki a pultnál rezzenéstelen arccal kért forró vizet az instant leveséhez, vagy a sarki török büfében vett kebabbal állított be a helyre.

St. Oberholz Facebook


A kávézó vezetősége levonta a következtetést: a korábbi önkiszolgáló rendszer helyett a jövőben pincérek fogják felszólítani a vendégeket, ha valaki túl régóta szürcsölgetné azt a cappuccinót. Még elválik, hogy a törzsközönség miként reagál a változásra.
Forrás.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram