Hirdetés
Hirdetés

Van élet a paradicsomos-fetás tésztán túl is — makulátlan süteményekkel csábít a Youtube

SZERZŐ: diningguide
2021. március 9.
Kinek az ASMR videók, másoknak a tökéletesen szimmetrikus tészták nézegetése hozza el a lelki békét. Sokan vagyunk vele úgy, hogy kifejezetten szeretünk receptvideókat nézni, még akkor is, ha sejtjük, hogy sosem készítjük majd el őket. Pusztán elégedetten figyeljük, ahogy a videóban néhány perc alatt tökéletesre készülnek az ételek. TikTok és Instagram helyett a Youtube videóit szemléztük: mitől indulnak be az esztétikára és gasztronómiára éhes felhasználók? Természetesen a süteményekre. Az aránylag egyszerűen elkészíthető süteményekre.
Hirdetés

 

Év elején letarolta az internetet a TikTok-on terjedő pofonegyszerű paradicsomos-fetás tészta receptje: nem volt az a blogger/vlogger, az a főzésben kevésben jártas, de enni szerető ember, aki ne készítette volna el. Finnországban állítólag kifogytak a boltok az addig annyira nem kelendő fetából, és több olasz szakács is kikérte magának, hogy ilyen publicitást kapott egy valójában nem is olasz tésztaétel. A pár mozdulattal elkészíthető tészta ismét bebizonyította, hogy micsoda ereje van az internetnek, hogy elég hozzá néhány nap, hogy milliókat "fertőzzön meg" egy trend, vagy akár egy szimpla pár összetevős recept. A tészta előtt a dalgona futott óriásit — erről az instant kávés szemfényvesztésről mi is írtunk az év elején, hiszen 2020-ban a legkeresettebb recept lett a világon.

Körülnéztünk a Youtube-on, hogy mostanában milyen receptvideók tarolnak, milyen ételek értek el óriási nézettséget a legismertebb videómegosztón. Nem csalódtunk, a sütemények világában merültünk el, milliós megtekintésnél alább nem is adtuk.

  • Fonalgombolyag kenyérke

Vajat nem kíván, a kellő zsiradékot a tejszín biztosítja. A végeredmény nagyon mutatós, már kakaós változatban is sokan készítik.

  • Indonéz tojásmentes csokitorta

Már több mint 11 millió ember volt kíváncsi az indonéz Delmira Cooking csatorna tojás nélkül, mi több, sütő nélkül készülő makulátlan csokoládés tortára. A kommentekben sok a "támadás", hogy egy konyhában nem alapfelszereltség a gőzölő gép, de sütőben, gőzfürdőben is meg lehet oldani.

Hirdetés
  • Japán szuflé palacsinta

A pufi, mutatós és már ránézésre iskönnyed japán palacsinta receptje hasonlóan egyszerű, mint úgy általában a palacsintáké. 17 millió ember közül a legtöbben abban látják a szuflé palacsinták titkát, hogy egészen alacsony hőmérsékleten sütik őket, így van idejük felemelkedni. (ez a videó 2019-es, de pár hónapja ismét óriási elérése lett egy hasonló receptúrának)

Hirdetés
  • 5 összetevős koreai rizspuffancsok

Ragacsos rizsliszt, keményítő, tej, cukor, só — a rizspuffancsok hozzávalói. Ez gyakorlatilag egy lebutított, gyorsan készülő mochi-jellegű desszert, mely a videóban ugyan töltetlen, de a kommentelők matchás, dzsemmes töltelékekkel is próbálták már.

  • Créme caramel

Benne van az ASMR-faktor is: zene nélkül, csupán a víz forrásával, a tojások héjának repedének hangjával festik alá a videót. Ha kedvünk támad elkészíteni, számoljunk vele, hogy egy éjszakás hűtést igényel.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram